Prissjekk

Her får du tak i norske jordbær nå

Men, prisen er høy sammenlignet med importerte bær.

SMAK AV SOMMER: Du kan finne norske jordbær i flere dagligvarebutikker og spesialforretninger. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix.
SMAK AV SOMMER: Du kan finne norske jordbær i flere dagligvarebutikker og spesialforretninger. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Norske jordbær med fløte og sukker er smaken av sommer for de fleste, og kurver med norskdyrkede jordbær er i ferd med å dukke opp både i torgboder, dagligvarebutikker og spesialforretninger.

- Nå plukkes det jordbær i Vestfold, Rogaland, Agder, Telemark, Buskerud og Østfold. Vi regner med at hele landet har norske jordbær rundt Sankt Hans, da får tusen butikker jordbær fra sin lokale bonde, sier Pia Gulbrandsen i Bama til Dinside.no.

Hun understreker imidlertid at vi ennå er tidlig i årets jordbærsesong, og at det vil bli stadig enklere å få tak i norske jordbær ettersom dagene går. Det er nemlig stor rift om de første norske jordbærene som kommer.

Lenger ned i saken finner du prisen per kurv med norske jordbær hos et utvalg butikker. Vi kan røpe at det er betydelige prisforskjeller.

Sted- og sesongvarierte priser

Prisen på norske jordbær varierer gjennom sesongen, ifølge Bama.

- Dette skyldes tilbud og etterspørsel: I starten av sesongen, som nå, og mot slutten av sesongen, er det gjerne lite bær å få tak i, som skrur opp prisene. I de fire til seks ukene der mesteparten modnes samtidig, synker prisene, forklarer Gulbrandsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer