Her får røykesluttere «lønn»

I denne byen får innbyggerne penger for å stumpe røyken.

- Tenk penger, skriver en av leserne. Ved å stumpe røyken fikk hun råd til en flytur til Oslo og opphold på et dyrt hotell.  Foto: Colourbox
- Tenk penger, skriver en av leserne. Ved å stumpe røyken fikk hun råd til en flytur til Oslo og opphold på et dyrt hotell. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skotske røykere i sosialt belastete bydeler i Dundee tilbys nå penger for å stumpe røyken, melder British Medical Journal.

I et forsøksprosjekt lokker myndighetene med ei «ukelønn» på 120 kroner hvis de klarer å slutte.

Pengene vil imidlertid ikke bli utbetalt kontakt, men via et elektronisk kredittkort som kan brukes på det lokale supermarkedet.

Nikotinfrie sigaretter på vei

Får betalt i 12 uker

Formålet med forsøksprosjektet «Quit4u», som skal vare i en periode på to år, er å teste ut om økonomiske oppmuntringer kan hjelpe røykere å slutte.

Personer som deltar i forsøket kan få utbetalt i opptil 12 uker om de får godkjent ukentlige prøver. De er nødt til å ta pustetester for karbonmonoksid («kullos») på sitt lokale apotek for å bevise at de har holdt seg unna tobakk.

8 av 10 angrer på røyken

Tror 50 prosent vil slutte

National Health Service, som står for prosjektet i samarbeid med den skotske regjeringen, forventer at rundt 1800 røykere deltar og spår at omtrent halvparten av disse vil lykkes med å stumpe røyken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer