Her ferierer du farlig

Beinbrudd, hjerteinfarkt og diaré. Ferie kan være en risikosport, og enkelte land er verre enn andre.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi tar større sjanser enn vi gjør hjemme, vi spiser annen mat enn vi er vant til og blir overrasket av kvelende hete. I fjor ble 70.000 nordmenn så syke i utlandet at det endte opp som en forsikringssak i norske forsikringsselskap.

- Bulgaria er et kjempesatsingsområde for reiselivsbransjen, men for oss er det et stort bekymringsområde. Bare på ett år har vi sett nesten en fordobling i antall saker derfra, forteller lege og medisinsk ansvarlig i Europeiske reiseforsikring Sverre Kjølstad.

Skal du reise med fly, bør du være på vakt. Les mer her:

- Elendige sykehusHan understreker at økningen i sykdom og skade i Bulgaria er mer eller mindre proporsjonal med økningen i antall nordmenn som reiser dit.

- Men utfordringen er at sykehusene der er elendige. Vi regner med å måtte sende mange ambulansefly dit i sommer for å få hjem folk slik at de kan få den hjelpen de trenger, sier Kjølstad.

Ifølge Folkehelseinstituttet er Bulgaria det tredje største landet når det gjelder tilfeller av meldingspliktige mage- og tarmsykdommer som salmonella og campylobacter. Kjølstad fraråder rett og slett enkelte grupper å reise til landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer