Her finner du det beste kortet

Ny tjeneste hjelper deg til det billigste kredittkortet for din type bruk.

INGEN AV DISSE: Norges billigste kredittkort finner du ikke i denne bunken. Foto: Per Ervland
INGEN AV DISSE: Norges billigste kredittkort finner du ikke i denne bunken. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har brukt det nye Kredittkortbarometeret og funnet det billigste kredittkortet i Norge.

Tjenesten gir deg mulighet til å taste inn ditt forbruk, løpetid, antall uttak i minibank, og så videre, før Finansportalen gjør beregningen for deg. Dermed finner du enkelt ut hvilket kort som er riktig for deg.

Finansportalen har også lansert et barometer for smålån dersom du er i markedet for raske penger.

En klar vinner

Ikke overraskende kom Skandiabankens kredittkort best ut da vi tastet inn eget forbruk i barometeret. Skandiabanken vant også da DinSide kåret det beste kredittkortet tidligere i år.

Årsak? Klart best på effektiv rente på gjelden du har opparbeidet deg.

Topp 5 kredittkort (2.000 kr per gang, 12 måneders løpetid)
LeverandørMarkedsområdeProduktpakkeProduktnavnBetaling per mndTotal betalingEff. rente per år
SkandiabankenLandsdekkendeIngenKredittkort1 77921 27012,330
GE Money Bank NUFLandsdekkendeIngenMasterCard Gold1 82521 80015,960
Sparebanken Sogn og FjordaneLokalt/regionaltNettNo 18-25MasterCard1 81621 67316.080
Sparebanken Sogn og FjordaneLokalt/regionaltNettNo PlussMasterCard1 81621 66116,080
Gjensidige Bank ASALandsdekkendeFordel PlussMasterCard1 80921 60916,250
Kilde: Finansportalen.no


Mens verstingene opererer med en effektiv rente på over 25 prosent, har Skandiabankens kredittkort en effektiv rente på 12,6 prosent (1.000 kroner med 12 måneders løpetid). Merk deg imidlertid at de aller fleste kredittkorttilbyderne i Norge har en effektiv rente på mellom 22 og 25 prosent. Skandiabanken er heller unntaket enn regelen.

Johnny Anderson er informasjonssjef i Skandibanken. Foto: Oskar Andersen
Johnny Anderson er informasjonssjef i Skandibanken. Foto: Oskar Andersen Vis mer


- Det er ca 62.000 kunder som har kredittkort hos Skandiabanken per i dag. Av disse er det flere kunder som har mer enn ett kort, sier informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken til DinSide.

Alle Skandiabankens kunder kan søke om kredittkort, men en grundig kredittvurdering bestemmer hvorvidt en får kreditt og hvilken beløpsgrense som bli satt for kreditten. Maksimal kredittgrense er satt til kr 100.000 kroner for Skandiabankens kredittkort.

DETTE er svinedyrt med kredittkort

Rabatt når du handler

Et fenomen som nå har nådd Norge, er såkalt cashback, eller kreditt når du handler. Flere kortutstedere tilbyr nå dette. Derfor har vi laget en oversikt over de kredittkortene som kan fungere godt for dem som vet å betale ned all gjelden ved forfall. Klarer du dette, kan du både nyte godt av gratis rentefrie dager og rabatterte kjøp.

Én av tyve har betalingsanmerkninger

Men selv om mange har intensjoner om å betale ned all gjeld på forbrukslån og kredittkort innen forfallsdato, har fem prosent av alle voksne i Norge nå betalingsanmerkninger. På bare et halvt år har 12.500 flere nordmenn fått betalingsproblemer, ifølge Finansportalen og kredittoplysningsbyrået Experian.

En problemstilling knyttet til dette er de ferdigutfylte giroene som flere av kortselskapene benytter seg av. Kredittkortselskapet fyller inn minstebeløp, og du må selv passe på å betale mer hvis du vil slippe rentene. Forbrukerrådet reagerer på praksisen: Lures du til å betale for lite?

Lett tilgang på kort, kombinert med skyhøye renter på løpende kreditt, gjør at forbrukere lett går seg vill i kredittmarkedet. Forbrukerrådet ønsker hjelpe forbrukerne å unngå høy og kostbar forbruksgjeld, som fører til økonomiske problemer og betalingsanmerkninger.

Vi har regnet på det: Kredittkortgjelden koster oss 5.000 kroner i året i snitt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer