Her fremkaller du feriebildene

Ingen grunn til å betale mer enn du må. Vi har testet priser på digital bildefremkalling.

Mange synes bilder fortsatt gjør seg best på papir, men hvor fremkaller du dem billigst? Foto: Colourbox.com
Mange synes bilder fortsatt gjør seg best på papir, men hvor fremkaller du dem billigst? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når ferien er over, er det på tide å fremkalle de gode minnene. Noen av oss foretrekker fortsatt å ha de beste feriebildene på papir. Derfor har vi foretatt en fersk pristest på fremkalling av digitale bilder.

I testen har vi tatt utgangspunkt i de største fotokjedene, i tillegg til en del rene nettbutikker. Vi har undersøkt hvor mye det koster å fremkalle 100 bilder i vanlig bildestørrelse (10x13 eller 10x15 cm). Resultatene ser du nedenfor.

Denne gangen har vi foretatt en ren pristest, men kvaliteten på bildene kan variere fra butikk til butikk. Se hvem som vant da vi testet kvaliteten på produktene.

Elkjøp soleklar vinner

Elkjøp er suveren vinner av testen. Kan du hente bildene i butikk, tar Elkjøp ingen tilleggsgebyrer, og du kommer unna med 0,59 kroner per bilde. Du bør også velge Elkjøp hvis du vil ha bildene tilsendt i posten. Selv med et porto- og ekspedisjonsgebyr på 40 kroner er Elkjøp testvinneren også i denne kategorien.

Men hva med å fremkalle bildene selv?

Fordelen med en egen fotoprinter er åpenbar; bildet er ferdig til bruk på noen få sekunder. Dessuten kan du leke deg med forskjellige oppsett og formater. Men er det egentlig lønnsomt å gjøre det selv? I 2005 regnet vi ut at det var dobbelt så dyrt å fremkalle bildene hjemme. Selv om prisene har endret seg, er eksempelet like aktuelt i dag. Selv ved innkjøp av en billig fotoskriver er egenfremkalling fortsatt svært lite lønnsomt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer