Her fyker kaloriene unna

Nei, stavgang er ikke en kjerringsport.

Ved energisk stavgang kan du forbruke opp til 67 prosent mer kalorier enn ved vanlig gange.  Foto: Colourbox.com
Ved energisk stavgang kan du forbruke opp til 67 prosent mer kalorier enn ved vanlig gange. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv mosjonerer du jevnt og trutt, og hver gang du møter på noen som går med staver tenker du: ”Det skal jeg begynne med når jeg blir gammel”. Men det er en myte at det bare er eldre damer som driver med stavgang.

Faktisk så er det en fin mosjonsform som passer for de aller fleste, og det er i alle fall et veldig godt alternativ til helsestudioet. Stavgang er positivt på mange måter: Du kommer deg ut i naturen, forbedrer holdningen, forebygger belastningsskader og styrker muskulaturen.

Men ikke bare det: Ved riktig og effektiv stavgange kan du forbrenne langt flere kalorier enn ved vanlig gange.

Gå deg slankHva bør du trene?

67 prosent økt energiforbruk

Energiforbruket ved stavgang kan være opp til 67 prosent større enn under vanlig gange, viser en ny forskningsrapport fra Norges idrettshøgskole.

Undersøkelser som er gjort tidligere har vist at energiforbruket er på opp til 23 prosent sammenlignet med vanglig gange.

- Grunnen til de gode resultatene er en særlig energisk stavgangsteknikk som er utviklet av tidligere langdistanseløper Ingrid Kristiansen, sier Ernst Hansen, en av forskerne bak undersøkelsen, i et nyhetsbrev.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer