Her gir elevene karakterer til lærerne

Nye nettsider gir elevene mulighet til å henge ut dårlige lærere. - Ikke ulovlig, sier Datatilsynet.

Dette er en av de mest populære nettsidene som lar elever vurdere lærerne sine. Elevene kan både legge inn karakter og kommentarer. Foto: Ratemyteachers.com
Dette er en av de mest populære nettsidene som lar elever vurdere lærerne sine. Elevene kan både legge inn karakter og kommentarer. Foto: Ratemyteachers.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettsiden RateMyTeachers.com er en av mange stedet på nettet der elever kan gi uttrykk for hva de mener om lærerne sine.

I tillegg til å gi karakter på hvor flinke og populære lærerne er, kan elevene skrive fritt hva de mener om de forskjellige lærerne sine. Lærerne er identifisert med navn, arbeidsplass og avdeling på skolen, og lagt til i en søkbar database.

For eksempel skriver en elev følgende om sin spansklærer: «Jeg hater timene hans mer enn døden». En annen lærer fra Texas får gjennomgå en av av elevene sine: «JEG HATER HENNE. Verste læreren jeg noensinne har hatt. Jeg lærte ingenting i timene hennes, bortsatt fra at hun suger som lærer».

Kan komme til Norge

Nettsiden Ratemyteacher.com, som er en av de største i sitt slag, er foreløpig bare tilgjengelig i enkelte engelskspråklige land, som USA og Australia. Men det er ingen lov som kan stoppe et slikt konsept fra å bli introdusert i Norge.

- Ytringsfriheten i Norge åpner for at du kan si din mening uten å bli sanksjonert for det. Å vurdere lærere på nettet vil nok ikke være ulovlig, sier Lars-Henrik Paarup Michelsen i Datatilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer