Her gjelder ikke norsk reklamasjonsrett

Følg disse rådene når du handler på nett fra utlandet, eller shopper under ferieturen.

ETT ÅRS GARANTI: Kjøper du iPhone i utlandet, gjelder ikke Forbrukerkjøpslovens reklamasjonsrett. Men ifølge Apple Norge har du ett års internasjonal garanti. Foto: Colourbox.com
ETT ÅRS GARANTI: Kjøper du iPhone i utlandet, gjelder ikke Forbrukerkjøpslovens reklamasjonsrett. Men ifølge Apple Norge har du ett års internasjonal garanti. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Handler du elektronikk fra utenlandske nettbutikker, eller shopper nye Nike-sko under ferieturen til USA?

I slike tilfeller gir den norske forbrukerkjøpsloven deg ingen rettigheter, og det kan oppstå problemer hvis du må reklamere på varen.

Kjøp kjente merkevarer

- Det er i utgangspunktet loven i det aktuelle landet du kjøper fra som regulerer kjøpet, sier Ragnar Wiik, leder i Forbruker Europa.

Dette gjelder både om du som norsk forbruker handler i en utenlandsk nettbutikk, eller i en vanlig butikk under et utenlandsopphold.

Wiik anbefaler derfor om å være føre var allerede før man kjøper varen, og ta enkelte forholdsregler. Deriblant å holde seg unna små butikker med lokale produkter.

- Oppsøk store kjeder med kjente, internasjonale merkevarer. Da er det mer sannsynlig at du får hjelp til å rette opp eventuelle mangler når du er tilbake i Norge. Det kan også være lurt å spørre om de vet om den samme varen føres i Norge, sier Wiik.

Les også: Stor sett trygt å handle på nettet

Internasjonale garantier?

Ragnar Wiik forteller videre at man i mange tilfeller blir gitt en internasjonal kjøpsgaranti ved kjøp av kjente merkevarer. En garanti gir deg ekstra rettigheter utover det du har krav på i loven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer