Reiseforsikringen gjelder ikke når UD fraråder reiser

Her gjelder ikke reiseforsikringen din

Har myndighetene advart mot å reise dit, vil ikke forsikringen din hjelpe deg.

VIKTIGE REISERÅD: UD vurderer hvor det er trygt å reise for nordmenn. Fraråder UD reise til et land eller område, bør du holde deg langt unna - for i tillegg til den generelle risikoen vil ikke reiseforsikringen hjelpe deg, heller. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VIKTIGE REISERÅD: UD vurderer hvor det er trygt å reise for nordmenn. Fraråder UD reise til et land eller område, bør du holde deg langt unna - for i tillegg til den generelle risikoen vil ikke reiseforsikringen hjelpe deg, heller. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Det er fort gjort å tro at reiseforsikringen din gjelder over hele verden. Men det er ikke sikkert.

Det fikk en nordmann erfare, da han i fjor reiste fra Norge til Irak. Under en mellomlanding i Tyrkia forsvant bagasjen hans, og han kontaktet Frende Forsikring hvor han hadde reiseforsikring.

Men de ville ikke hjelpe han. Utenriksdepartementet (UD) frarådet nemlig alle reiser til Irak. Og forsikringen hadde et vilkår som sa at den ikke gjaldt «på reise til sted som [UD] fraråder innreise til på reisetidspunktet».

Slike vilkår er ikke Frende alene om.

Og stedene UD advarer mot er mange.

Vanlig, lovlig praksis

UD vurderer fortløpende hvor trygt det er for nordmenn å reise til alle verdens land og områder. Er risikoen for blant annet terror, kriminalitet, krig eller naturkatastrofer høy nok, kommer de med et offisielt reiseråd.

Det mest drastiske er når UD «fraråder alle reiser til eller opphold i» et land eller område. Mange reiseforsikringer har vilkår som sier at forsikringen da ikke gjelder.

Slike vilkår hadde også Frende, og nordmannen fikk derfor ikke hjelp etter reisen til Irak – heller ikke etter å ha klaget saken sin inn til Finansklagenemnda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer