Her gjemmer de formuen

Kvinner har en halv årslønn i klesskapet.

Vi har store verdier i klesskapet. Foto: iStockphoto.com
Vi har store verdier i klesskapet. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du satt deg ned og reflektert over verdiene du har i skuffer og skap? Beregninger viser at du kan ha verdier for hundretusener i klesskapet. En gjennomsnittlig norsk kvinne sitter på en halv årslønn bare i klær.

- Våre beregninger viser at 150.000 kroner er en vanlig sum for det som finnes i et gjennomsnittlig norsk dameklesskap. Det er overraskende mye for mange, sier Lars Reiten, skadesjef i Codan Forsikring.

Tror vi har mindre

Ifølge Statistisk sentralbyrå er forbruket vårt tredoblet de siste 50 årene. På topp i forbruksstatistikken ligger husholdningene i Oslo og Akershus.

Opplevelsen av hvor mye garderoben er verdt varierer imidlertid mye. Et uformelt utvalg oslobeboere anslo at innkjøpsprisen på en damegarderobe lå på alt fra 40.000 til 500.000 kroner.

En kjapp gjennomgang av et helt vanlig dameklesskap avdekker større antall klær enn de fleste kanskje forestiller seg: Et lett utvalg vår- og sommerjakker, vinterjakker, bukser, skjørt, kjoler til hverdags og fest, kanskje en bunad, en eller flere kåper, hverdagssko, pensko, joggesko, støvletter, bluser og skjorter, gensere, cardigans, t-skjorter og singlets, sokker, strømpebukser, undertøy, nattøy, tøfler, treningstøy, skisko, skidress, sportsjakke, regntøy, luer, hansker, vinterskjerf, pynteskjerf, smykker og bijouteri, accessoirer, vesker og belter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.