Ulovlig markedsføring

Her gjør Circle K noe de ikke har lov til

Lokker med rabatter og dropper kredittkostnadane. - Dette er et kroneksempel på ulovlig markedsføring, uttaler Forbrukertilsynet.

- KRONEKSEMPEL PÅ ULOVLIG MARKEDSFØRING: Det er ikke lov å markedsføre et kredittlån på denne måten, hvor løftene om rabatter og fordeler får større oppmerksomhet enn prisen på lånet. Dette er rett og slett ulovlig, ifølge Forbrukertilsynet. Circle K beklager og er i gang med å fjerne reklamene. Foto: Forbrukertilsynet
- KRONEKSEMPEL PÅ ULOVLIG MARKEDSFØRING: Det er ikke lov å markedsføre et kredittlån på denne måten, hvor løftene om rabatter og fordeler får større oppmerksomhet enn prisen på lånet. Dette er rett og slett ulovlig, ifølge Forbrukertilsynet. Circle K beklager og er i gang med å fjerne reklamene. Foto: Forbrukertilsynet Vis mer
Publisert

Det er visse regler og bestemmelser for hvordan en reklame kan være utformet.

I all reklame for forbrukslån og kreditt skal man alltid gi et tydelig priseksempel på hva lånet koster. Og dersom man lokker med rabatter eller fordeler, skal ikke løftene få større oppmerksomhet enn prisen på lånet.

Og det er der Circle K trår feil i en reklame for sitt MasterCard:

På store plakater lokker Circle K kundene med 50 øre i rabatt per liter bensin de fyller i 50 dagar. Men reklamen gir ingen opplysninger om hva kredittlånet koster.

- Et kroneksempel på ulovlig markedsføring, mener Forbrukertilsynet.

Kan bli dyrt for deg

- Dette er et godt eksempel på hvordan en kredittreklame ikke skal se ut, sier Jo Gjedrem, avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet om reklamen for Circle K sitt Mastercard.

– Å handle på kreditt kan bli dyrt dersom du utsetter betalingen. Derfor er det viktig at kundene ikke blir blenda av løfter om rabatter de kan oppnå. En liten rabatt kan fort bli en stor utgift, fortsetter han.

Reglene for kredittreklame ble strammet inn i fjor, noe som innebar at mulighetene for å reklamere for bonuser, rabatter og vervepremier ble begrenset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer