Krympflasjon:

Her har det skjedd noe

Salma-burgeren krympet. Det gjorde ikke prisen.

KRYMPET: Ser du hva som er nytt her?
KRYMPET: Ser du hva som er nytt her? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste par ukene har flere hundre nye produkter funnet veien til norske matbutikker. Noen er åpenbare. For ingen har vel gått glipp av at tiktoker Oskar Westerlin har lansert en sjokoladebolle?

Ikke alle er like lett å få øye på. Et potetgull har fått en ny smak, ferdigmathylla har fått et par nye retter, noen har endret emballasje.

Andre er det nesten umulig å få med seg, med mindre du ser skikkelig godt etter.

Salmaburgerne hører til i den siste kategorien. Ingrediensene er de samme, formen er lik, den ser like stor ut, men ser du riktig godt etter vil du se at den har krympet, eller snarere: Slanket seg fra 130 til 110 gram.

Årsaken er at Salma ønsket å effektivisere produksjonen, og dermed standardiserer størrelsen på burgerne, forklarer Jaroslava Juricova-Olsen, markedssjef i Salma.

I tillegg til den klassiske burgeren som bare består av laks, har de en versjon med pepper og lime, som også veier 110 gram.

Sjekk kiloprisen!

Da DinSide sjekket prisen på Salma-burgere et par uker tilbake, så det ikke ut som om forhandlerne hadde fått med seg at burgerne hadde krympet. Det var i hvert fall ikke gjenspeilet i prisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer