Kapitalgap mellom kjønnene

Her har menn nesten dobbelt så stor formue som kvinner

En ny undersøkelse viser hvilke fylker som har mest likestilt formue mellom menn og kvinner.

STOR ØKONOMISK ULIKHET: I Aust-Agder, her representert med Arendal, eier kvinnene 54 prosent av mennenes bruttoformue og kun 24 prosent av menns verdier i aksjer og verdipapirer. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.
STOR ØKONOMISK ULIKHET: I Aust-Agder, her representert med Arendal, eier kvinnene 54 prosent av mennenes bruttoformue og kun 24 prosent av menns verdier i aksjer og verdipapirer. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DNBs nye kampanje #huninvesterer retter søkelyset mot kapitalgapet mellom menn og kvinner.

I denne forbindelse har Menon Economics kartlagt forskjellene i bruttoformue og eierandel i aksjer og verdipapirene mellom menn og kvinner i norske fylker:

  • Resultatene viser at kvinners andel av menns bruttoformue er høyest i Oslo-regionen, Finnmark og Troms, mens den er lavest i Aust-Agder og Sogn og Fjordane.
  • Kvinner eier størst andel av mennenes verdier i aksjer og lignende i Oslo, og nok en gang er forskjellen størst mellom kjønnene i Aust-Agder.

Tallenes tale

Ifølge SSB er boligformuen er den største formueskomponenten for folk flest i Norge, og utgjorde høsten 2018 i overkant av 71 prosent av bruttoformuen.

Samtidig finner statistikkbyrået at økningen i formuesulikhet mellom husholdninger først og fremst skyldes økende ulikhetsskapende bidrag fra annen formue enn bolig. Forklaringen på dette er at aksjer og andre verdipapir er blitt mer konsentrert i toppen av formuesfordelingen.

Her ser du komplett oversikt over kvinners andel av menns bruttoformue per 2017:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer