Sykepleierindeksen 2021

Her har syke­pleierne ikke sjans

Det er slett ikke alle steder sykepleiere makter å komme seg inn på boligmarkedet med lønna si. Nye tall viser at det aldri har vært dyrere å eie egen bolig.

VANSKELIG: Noen steder i landet er det så å si umulig å kjøpe bolig med ei gjennomsnittlig sykepleierlønn. Foto: NTB
VANSKELIG: Noen steder i landet er det så å si umulig å kjøpe bolig med ei gjennomsnittlig sykepleierlønn. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En vanlig lønnet sykepleier kan bare kjøpe en til tre prosent av boligene på det sentrale Østlandet, ifølge sykepleierindeksen fra Eiendom Norge.

Sykepleierindeksen 2021 viser at det aldri har vært dyrere å kjøpe egen bolig, relativt til inntekt.

Indeksen måler hvor stor andel av de omsatte boligene en singel sykepleier får finansiering til å kjøpe.

Sliter mest her

Det er særlig Østlandet som er problematisk, og indeksen viser at reguleringene gjennom utlånsforskriften er en reell begrensning for mange lønnsmottakere, ifølge Eiendom Norge.

- Bare en til tre prosent av boligene på det sentrale Østlandet var det mulig for en sykepleier å kjøpe i 2021, sier analyse- og modelldirektør Anders Francke Lund i Eiendomsverdi AS.

Boligprisutviklingen har begynt å flate ut etter den sterke oppgangen under pandemien, spesielt i Oslo:

- Høyere ferdigstillelse av nye boliger i åra som kommer og lavere befolkningsvekst, vil sammen med høyere renter bidra til lavere prisvekst, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer