Vinmonopolet påska 2021

Her kan det bli folksomt

Vinmonopolet vil ha vektere på plass i påska for å organisere køer inn på polet og slik ivareta smittevernet. Samtidig kan det lønne seg å unngå vinmonopolene som normalt har flest kunder.

MYE FOLK: Pol i Oslo, Bergen og Rygge er blant de mest besøkte - og kanskje de du bør styre unna akkurat i påsketida. Foto: NTB
MYE FOLK: Pol i Oslo, Bergen og Rygge er blant de mest besøkte - og kanskje de du bør styre unna akkurat i påsketida. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Påska står for tur, og selv om deler av landet må forholde seg til stengte butikker holder Vinmonopolet åpent som normalt - det vil si: Onsdag før skjærtorsdag vil polene holde åpent én time lenger enn før på grunn av nye regler fra i år.

VIl du unngå køkaos, er det enkelte pol det kan lønne seg å styre unna - i tillegg til å velge handletidspunkt smart.

Vinmonopolene med flest kunder

- Normalt er Oslo City, Bergen Storsenter, CC Vest (Ullern i Oslo), Langnes i Tromsø, Hamar, Kvadrat i Sandnes, Rygge i Moss og Valkendorfsgate i Bergen sentrum våre største butikker med tanke på kundestrøm, forteller pressesjef Jens Nordahl til Dinside.

Han tror dette vil være tilfellet også denne påsken.

På fjell- og kystpol i hyttekommuner der det normalt er vekst i selve påskeuka, kan det bli lavere salg.

De nasjonale coronatiltakene som gjelder i påska innebærer dessuten å handle der man bor før man eventuelt reiser på hytta.

- Det gjenstår å se hvor mye mobilitet det blir i år. Om mange holder seg hjemme, kan salget ved en rekke hyttepol bli noe lavere enn normalt, sier Nordahl.

Økt salg i påska

Selv om påskesalget ligger betydelig under julesalget, ifølge Nordahl, øker det alltid noe til påske hvert år. Så er spørsmålet hvor mye stengte grenser til Sverige påvirker pågangen på norske pol.

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at nordmenn i 2019 brukte 4,1 milliarder kroner på grensehandel generelt i andre kvartal.

Tallene for andre kvartal i coronaåret 2020 var derimot 28 millioner - en nedgang på 99 prosent.

- Dessuten viser annen varehandelsstatistikk fra SSB at endringer i handlemønster og nedgangen i grensehandelen under coronapandemien har resultert i vekst i salg av dagligvarer og alkohol i Norge, uttalte Boyd Oyier i august i fjor.

- Erfaringsmessig resulterer stengt grense til Sverige i salgsøkning for Vinmonopolet. Dette mønsteret har vi sett tydelig siden 12. mars i fjor. Nasjonal skjenkestopp vil trolig bidra til noen salgsøkning for Vinmonopolets del, men det er for tidlig å si hvor stor denne økningen blir, legger Nordahl til.

Bruk hele åpningstiden

Nordahl sier videre at julesalget i fjor gikk fint fordi folk endret innkjøpsmønster i november og desember.

- Folk tok i bruk hele åpningstiden, for eksempel valgte mange å handle tidlig i uken fremfor sent i uken, og på formiddagen fremfor ettermiddagen. Dette resulterte i jevne kundestrømmer, og de store køene uteble. Dette er gode nyheter med tanke på smittevern, sier Nordahl.

Han anbefaler kundene om å sjekke trafikklyset på vinmonopolet.no eller appen deres som viser antatt køsituasjon per butikk per time.

I appen kan du gå inn på enkeltpol og sjekke forventet kundetrykk. Foto: Skjermdump
I appen kan du gå inn på enkeltpol og sjekke forventet kundetrykk. Foto: Skjermdump Vis mer

- Vi kommer til å ha ekstra vektere som organiserer køen slik at smittevernet ivaretas også før man går inn på Vinmonopolet, legger han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer