Regler for hjemmekontor

Her kan det komme regelendringer

Arbeids- og sosialdepartementet er i gang med å se på blant annet arbeidstider og det fysiske arbeidsmiljøet for dem som jobber hjemmefra.

NYE REGLER: Arbeidet med å se på reglene ved bruk av hjemmekontor er godt i gang, ifølge departementet. Foto: NTB
NYE REGLER: Arbeidet med å se på reglene ved bruk av hjemmekontor er godt i gang, ifølge departementet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av september startet Arbeids- og sosialdepartementet arbeidet med å avklare om reglene ved bruk av hjemmekontor bør endres, ikke minst som følge av at myndighetene siden mars har oppfordret om bruk av hjemmekontor for de som har anledning til dette.

- Dagens regelverk knyttet til arbeid hjemmefra ble fastsatt i 2002, og er trolig modent for oppdatering, uttalte arbeids- og sosialminister Røe Isaksen til Dinside i september.

Vi har spurt departementet om hvilke endringer det kan bli snakk om, og når disse vil være på plass.

Dette vil de se nærmere på

- Det litt tidlig å si noe om tidsforløpet for denne saken, det er noe vi diskuterer med partene nå, forteller statssekretær Vegard Einan til Dinside.

Han sier videre at de har satt i gang arbeidet med en gjennomgang av regelverket for å vurdere om dagens regler treffer godt nok og for å kartlegge og innhente kunnskap om bruken av hjemmekontor.

- Blant annet vil det være viktig for oss å se på forholdene rundt det fysiske arbeidsmiljøet, psykososiale forhold, tillitsvalgte og vernetjenestens rolle og funksjon når det kommer til hjemmearbeid, arbeidstider og medvirkning, sier Einan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer