Snus med egen smak

Her kan du blande din egen snus

På Nordby-senteret i Sverige kan du få snus med smak - etter egen oppskrift. Eller du kan lage din egen «General»-variant til en billig penge.

SNUS I SVERIGE: Syns du utvalget av smaker er for dårlig, kan du i Sverige velge å blande din egen snus. Foto: Kristin Sørdal
SNUS I SVERIGE: Syns du utvalget av smaker er for dårlig, kan du i Sverige velge å blande din egen snus. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

De grønne snusboksene er i ferd med å bli en realitet i Norge, etter at det ble bestemt at alle tobakkspakninger skulle få mørkegrønn farge og lik utforming.

I Sverige er det ikke de samme kravene til snusboksene, selv om advarselsmerkingen også der er blitt strengere.

I snuslandet Sverige er det derimot andre muligheter på snusfronten - du kan nemlig blande din egen.

Les også hvorfor salg av snus er forbudt i Spania - der de selger det likevel.

Slik går man frem

Snusprodusenten Swedish Match har allerede i noen år tilbudt norske svenskehandlere å blande sin egen snus i noen av sine butikker, en av dem på Nordby-senteret ved Svinesund.

Kommunikasjonsdirektør Nils Erlimo for Swedish Match i Norge, sier til Dinside at det er populært å lage sin egen snus på svenskegrensa.

– Med tanke på at det faktisk tar litt tid er vi overveldet over hvor mange som har benyttet seg av tilbudet. Siden vi åpnet butikken i 2014 har over 5.000 mennesker laget sin egen snus, forteller han.

Når man skal lage sin egen snus, velger man først om det skal være porsjonssnus eller løs snus. Deretter velger man de smakene man ønsker å tilsette: Det kan være alt fra kanel til tyttebær eller lavendel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer