Her kan du få superrente

Nordax Finans har siden i fjor høst tilbudt en forbløffende høy innskuddsrente. Men mange av våre lesere er skeptiske.

FÅ MYE UT AV PENGENE DINE: Med en innskuddsrente på 4,5 prosent, kan du få mye ut av sparepengene dine i Nordax Finans. Men gode rentebetingelser kommer ikke uten begrensninger.  Foto: Per Ervland
FÅ MYE UT AV PENGENE DINE: Med en innskuddsrente på 4,5 prosent, kan du få mye ut av sparepengene dine i Nordax Finans. Men gode rentebetingelser kommer ikke uten begrensninger. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Finansportalen og DinSides rentelister kan Nordax Finans tilby svært fristende renter og betingelser på innskudd.

I skrivende stund tilbyr for eksempel Nordax 4,5 prosents rente på innskuddene dine, noe som er langt bedre enn hva de fleste banker i landet kan tilby.

Men flere av våre lesere har vært skeptiske til banken med de gode betingelsene.

- En slik bank er det best å styre unna, skriver en av våre lesere.

Men bør en virkelig la en så god rente løpe fra seg? Hvor trygt er det virkelig å sette pengene inn på en Nordax-konto?

Sparepengene dine er sikre

Nordax er ingen bank i vanlig forstand, men en svensk kredittinstitusjon som har utlånsvirksomhet i Norge. Bedriften er ikke tilsluttet den norske innskuddsgarantiordningen, som har til formål å sikre norske bankkunder mot tap, dersom banken skulle gå dukken.

Heldigvis er Nordax tilknyttet det svenske banksikringsfondet, Riksgälden, som sikrer kundene opptil 500.000 svenske kroner dersom banken skulle gå konkurs.

Med dagens kurs tilsvarer 500.000 svenske kroner litt mer enn 400.000 norske kroner. Det er betydelig mindre enn hva det norske banksikringsfondet kan tilby, der innskudd inntil to millioner kroner er sikret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer