Her kan du høre SMS-bløffen

Nok en gang florerer en e-post advarsel om at du ikke skal besvare en bestemt SMS eller ringe et bestemt telefonnummer. Har du blitt lurt? Her kan du høre hva som skjer om du ringer.

Publisert
Sist oppdatert

I løpet av fredagen fikk vi flere e-poster med nøyaktig den samme advarselen: "" Hei Hvis du får en SMS om at du skal ringe 60 80 61 81 så la det være! Det er en bløff!! Du vil i så fall bli trukket 2500,- kr. på din tlf. regning.

Også om du får en SMS med ordlyden: "Har vi en avtale i aften (kveld)? så ikke svar! De hacker seg inn på din tlf. og bruker av din regning. Orienter alle du kjenner!""Nysgjerrig? Vi i DinSide har selvsagt ringt for deg: Du kan trykke her for å høre hva som skjer når du ringer!

Bare tull

- Dette er en and av dimensjoner, sier Esben Tuman Johnsen, informasjonssjef i Telenor, til DinSide.no. Den startet faktisk i Danmark allerede i mai 2004, men vi blir altså fremdeles nedringt av bekymrede kunder.

- Generelt ser vi at denne typen e-poster har tre kjennetegn: De advarer mot noe oppsiktsvekkende,

 • du oppfordres til å spre den videre,
 • og den opprinnelige avsenderen er enten anonym eller vanskelig å identifisere- Dessverre spiller slike e-poster på folks bekymringer, og de bør derfor aldri videresendes, avslutter Tuman Johnsen.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer