Matpriser:

Her kan du spare mye

Vi har sjekket prisene på typiske 17. maivarer, og her er det mye å spare.

FESTMAT: 17. mai er en blandig av festmat og folkefavoritter som is, brus og pølser. Se hvordan det blir billigst mulig: Foto: Lisbeth Michelsen
FESTMAT: 17. mai er en blandig av festmat og folkefavoritter som is, brus og pølser. Se hvordan det blir billigst mulig: Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når nasjonaldagen skal feires, skal det beste på bordet. Det kan fort bli dyrt, men det kan være mye å spare på å handle smart, viser vår pristest. Nærmere bestemt mer enn 400 kroner.

Tirsdag ettermiddag sjekket vi prisen på mer enn 50 typiske 17. maivarer, og forskjellene var langt større enn vanligvis i våre pristester. Aller billigst var det denne gangen på Rema 1000, med Kiwi knappe to kroner over, begge rett under 1500 kroner.

Det er det flere årsaker til. En av dem er at prisene er i stadig endring. Da vi sendte prisene til butikkene for en sjekk, var flere av dem allerede utdaterte. Vi har likevel valgt å holde på dem vi fant, siden de sier noe om hvordan prisene så ut akkurat da.

Den gode nyheten, dersom du vanligvis handler i en av kjedene som kom dyrest ut, er at de fleste kjedene, særlig lavpriskjedene, allerede har justert prisene for å matche konkurrentene, siden de alle jobber hardt for å være «like billige som, eller billigere enn, konkurrentene».

Større prisforskjeller med «nye varer»

DinSide sjekker jevnlig prisen på matvarer, og vi blir stadig overrasket over hvor likt butikkene priser seg. Vi sjekker stort sett prisen på populære varer, og vi har flere ganger brukt den samme handlelista slik at vi kan sammenlikne prisutviklingen - og det er vi ikke alene om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer