Matpriser

Her kan du spare tusenvis

Det er ikke hvor, men hvilken, kjøttdeig du kjøper som har størst innvirkning på budsjettet ditt.

VALGETS KVALER: Det viktigste valget om du vil spare penger på fredagstacoen, gjør du i butikken. Foto: Elisabeth Dalseg
VALGETS KVALER: Det viktigste valget om du vil spare penger på fredagstacoen, gjør du i butikken. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert

Det er fredag, min venn, rekk din hånd opp i været, om du skal spise taco i kveld? Sjansen er uansett ganske stor for at middagsplanene involverer kjøttdeig, og her er det mye å spare på å handle smart.

Matprisene har økt med 8,6 prosent det siste året, storfekjøtt med 9,7 prosent.

Vi har sjekket priser på kjøttdeig i norske dagligvarebutikker. Kiloprisen på storfekjøttdeig varierer fra knappe 160 til 250 kroner per kilo, så her er det smart å ha et blikk på kiloprisen.

Hvor du handler kjøttdeigen, spiller mindre rolle, dersom du er opptatt av pris. Da er det én ting som gjelder: Velg den billigste egne merkevaren (EMV), altså Xtra, First Price eller Prima.

For 400 gram av den rimeligste kjøttdeigen må du ut med 63,90 kroner, eller 159,75 kroner per kilo, uansett om du handler på Rema, Oda, Meny eller Mega.

Dette er ikke ulikt konklusjonen da vi testet prisen på klassiske tacovarer i høst.

Dersom vi går ut ifra at du spiser taco på 45 av årets 52 fredager, bruker du 2875,5 kroner i året dersom du velger den billigste løsningen. Går du for den dyreste, må du ut med 4630, kroner hvert år, 1755 kroner mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.