Mobilsurf i utlandet

Her kan mobildata koste 40 kroner pr megabyte

Reiser du til Midtøsten, bør du være på vakt. Vi opplevde å bli koblet over på rådyrt mobilnett i nabolandet!

UTLANDET: Til tross for at du kan bruke mobildata uten ekstra kostnader i store deler av Europa finnes det fortsatt fallgruver. Video/Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert

Det er to år siden EU satte en stopper for dyr feriesurfing innenfor EU/EØS-området, men hva skjer dersom du beveger deg utenfor EU-sonen? Da bør du følge med, ellers kan det bli svært dyrt.

DØDEHAVET: I den israelske badebyen Ein Bokek kan du oppleve å bli koblet over på jordansk mobilnett, noe som kan bli svært dyrt. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DØDEHAVET: I den israelske badebyen Ein Bokek kan du oppleve å bli koblet over på jordansk mobilnett, noe som kan bli svært dyrt. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

En av Dinsides journalister var nylig på ferie i Israel, og var blant annet en tur innom den okkuperte Vestbredden og på grensen til Libanon og Jordan.

Han opplevde at mobilen svitsjet automatisk over på andre nett i disse områdene, som kan operere med skyhøye priser - avhengig av hvilken mobilleverandør og abonnement du benytter.

På Vestbredden og nær grensen til Jordan, opplevde vår journalist å bli varslet om at 10 megabyte kostet 99 kroner, med sitt Telenor Bedrift-abonnement. Deretter ville prisen være 40 kroner pr megabyte.

Da kan det fort koste mer enn 100 kroner å laste ned ett enkelt høyoppløst bilde.

I videoen øverst i saken kan du se hvordan du kan unngå problemet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer