Her kommer det ubetjente butikker

Åpent døgnet rundt - men kun for «medlemskunder».

NYTT BUTIKKONSEPT I SVERIGE: På Näraffär er butikken ubetjent, og det fungerer som de ubetjente treningssentrene: Du må registrere deg først, for å få adgang - og du låser deg inn i butikken ved hjelp av en egen ID. Handlingen og betalingen foretar du selvsagt også selv. Nesten som en gedigen brus- eller matautomat som du går rundt inne i. Foto: NÄRAFFÂR
NYTT BUTIKKONSEPT I SVERIGE: På Näraffär er butikken ubetjent, og det fungerer som de ubetjente treningssentrene: Du må registrere deg først, for å få adgang - og du låser deg inn i butikken ved hjelp av en egen ID. Handlingen og betalingen foretar du selvsagt også selv. Nesten som en gedigen brus- eller matautomat som du går rundt inne i. Foto: NÄRAFFÂR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Robert Ilijason åpner om kort tid en ny type matbutikk i Sverige. Näraffär heter butikken, som blir fullstendig ubetjent.

Tanken er at dette kan være redningen for små steder der det ikke er grunnlag for en vanlig butikk.

- Jeg tror at Norge har eksakt samme problematikk som Sverige: Mange småsteder som har vanskelig for å kunne drifte en lokal butikk. Dette konseptet bør fungere utmerket hos dere også. Og om ingen andre rekker det før meg, så dukker kanskje Näraffär opp der også en dag, uttaler Robert Ilijason til Dinside.

LES OGSÅ: Vi har testet ut mobilbetaling på matbutikken - og vi liker det ikke ...

Kun for «medlemskunder»

Butikken blir altså fullstendig ubetjent, og du må registrere deg og kredittsjekkes før du får adgang.

Kundene kan så låse seg inn i den ellers stengte butikken ved hjelp av sin Bank-ID - og du handler ved å skanne varene med en egen app på mobilen. Regninga for varene får du i etterkant.

Butikken er åpen hele året, og til alle døgnets tider. Det er også lagt opp til at kundene skal få ha innvirkning på vareutvalget. Er det varer de ønsker, men som mangler, kan man melde dette inn via appen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer