Her kutter du utgiftene

Hvordan overleve den nye renteøkningen? Du kommer langt ved å endre litt på vanene dine.

Publisert
Sist oppdatert

I går var det et faktum: Renta fortsetter å stige, og det samme gjør prisene. Flere av landets aviser skriver i dag om hvordan økt rente og prisvekst tar lønnstillegget ditt.

Et par med to inntekter på 300. 000 og 400.000 kroner og gjeld tre ganger samlet inntekt, kan reelt sett få 10.000 kroner mindre å rutte med i år etter at renteutgiftene er betalt, skriver Aftenposten.

For et par tilsvarer dette altså 5.000 kroner per hode. Det kan kanskje høres mye ut, men er det egentlig så ille?

Det mest åpenbare er å sjekke om det lønner seg for deg å bytte bank, telefon- og strømleverandør. Les mer om dette her: Slik sparer du tusener

Kutt treningssenteret - spar 6.000 kroner

Vi sier ikke at du skal slutte å trene, men kan du gjøre det ute i Guds frie natur? Hvis du likevel bare er støttemedlem hos SATS eller andre kjeder, sparer du cirka 6.000 kroner i året på å kutte medlemsskapet.

Kutt ut morgenkaffen - spar 6.900 kroner

Ja, det er kos med en god kaffe latte om morgenen, men det er mye penger å spare på å stå opp litt tidligere og trakte kaffen selv. Kjøper du en barista-kaffe til 30 kr hver eneste arbeidsdag hele året, koster det deg 6.900 kroner. Hvis det er 5.000 kroner du vil spare, kan du likevel unne deg cirka 60 kopper i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer