Her liker du å handle

DinSide-lesere har fått uttale seg om hvilke nettbutikker de foretrekker.

Servicenivået kan være noe av nøkkelen til suksess for den mest populære nettbutikken. Foto: Per Ervland
Servicenivået kan være noe av nøkkelen til suksess for den mest populære nettbutikken. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når Dinside Datas lesere blir spurt om hvilken nettbutikk de benyttet sist de handlet data- og elektronikkprodukter, er det én butikk som utmerker seg. Hele 36 prosent handlet sist hos Komplett.no, noe som resulterer i en soleklar førsteplass. Neste på listen er Mpx.no hvor 10,9 prosent av respondentene svarte at de handlet sist.

Og når leserne skal nevne tre nettbutikker de kjenner til som selger data- og elektronikkprodukter, er det også én butikk som blir en overlegen vinner. Hele 86 prosent av de spurte svarer Komplett, mens Mpx.no og Elkjøp kommer på en andre- og tredjeplass med henholdsvis 52 prosent og 26 prosent kjennskap.

Dette kom frem i en undersøkelse som er gjennomført hos DinSide Data i tillegg til nettpublikasjonene IT-avisen og Digi, som eies av samme selskap. Undersøkelsen hadde 861 respondenter.

Populær nettbutikk

At Komplett troner overlegent på toppen, er helt i tråd med resultatene i en uhøytidelig kåring vi nylig foretok blant våre lesere. Da DinSide-leserne skulle stemme frem beste nettbutikk for elektronikk og data, ble Komplett også der den soleklare vinneren.

- Grunnen til at vi er populære tror vi skyldes det gode servicenivået generelt og at vårt salg-kundesenter hjelper til når noe går galt. Vi mener likevel bestemt at vi har mer å gå på - derfor skal vi fortsette å utvikle oss for kundene, sa Anton Hagberg, administrerende direktør i komplett.no til DinSide etter kåringen.

>>>Se hele resultatet av kåringen

Netonnet øker mest

Den samme netthandelundersøkelsen ble også gjennomført i fjor, og det er derfor mulig å måle hvilke nettbutikker som har styrket sine posisjoner blant leserne våre. Mens butikker som Bestbuy.no, Deal.no og PCUtstyr.no rykker nedover på listene, er det Netonnet.no, Multicom.no, Amentio.no og Eplehuset.no som øker klart mest.

Handler ikke kaffetrakter

Når vi ser på hva leserne handler i elektronikkbutikkene på nettet, er det datautstyr som troner øverst på listen. Digitalkamera og videokamera er også produkter som handles mye direkte på nettet, mens vi ser en helt annen trend når det kommer til husholdningsapparater som kaffetraktere og vaskemaskiner.

Majoriteten handler husholdningsapparater direkte i butikken, og kjøperne gjør også mindre research på nettet før de handler akkurat disse produktene i butikk. Kun 10 prosent handler kaffetraktere og lignende direkte på nettet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer