Nordmenns netthandelsvaner

Her netthandler de mest

Klarna har samlet en stor mengde data om vår handlevaner på nett, og det er en fellesnevner for kommunene som ligger på nett-toppen.

KLIKKER MEST HJEM: Røst kommune i Nordland ligger på norgestoppen i netthandel første halvdel av 2019. Her brukte innbyggerne hele 120 prosent mer penger på netthandel enn det som er gjennomsnittet for hele landet. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix.
KLIKKER MEST HJEM: Røst kommune i Nordland ligger på norgestoppen i netthandel første halvdel av 2019. Her brukte innbyggerne hele 120 prosent mer penger på netthandel enn det som er gjennomsnittet for hele landet. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To små øykommuner hevder seg i toppen av Klarnas ferske rapport over nordmenns handlevaner på nett:

  • Kommunen der det ble handlet mest på nett i første halvdel av 2019, er Røst i Nordland. Her brukte innbyggerne hele 120 prosent mer penger på netthandel enn det som er landsgjennomsnittet.
  • Kvitsøy kommune i Rogaland er kommunen med den kraftigste veksten i første halvdel av 2019 sammenlignet med samme periode i fjor. Her vokste netthandelen hele 113 prosent mer enn landet forøvrig.

Ser vi på fylkesoversikten, er det derimot Oslo som har høyest vekst med en økning på 119 prosent, etterfulgt av de to andre østlandsfylkene Østfold og Vestfold.

Lenger ned i saken kan du se hvilken dag og når på dagen vi netthandler mest.

- Et godt eksempel

Viveka Söderbäck, ekspert på forbrukeradferd i Klarna, gratulerer Kvitsøy som den raskest voksende e-handelskommunen i landet.

- Deres innbyggere bruker dessuten mobiltelefonen til mer enn halvparten av sine nettkjøp. Det er spennende å se hvordan digital teknologi raskt kan totalforandre et handlemønster. Kvitsøy er et godt eksempel på dette, sier Söderbäck.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer