Hittegods-auksjon:

Her selges det du glemte på flyet

På et grendehus utenfor Oslo lufthavn går alt fra smykker og klokker til parfyme fra taxfree-butikkene under hammeren.

GJENGLEMT BAGASJE TIL SALGS: Rundt 70 personer hadde møtt opp på auksjon da Dinside overvar Oslo lufthavns hittegodsuksjon forrige uke. Foto: Berit B. Njarga
GJENGLEMT BAGASJE TIL SALGS: Rundt 70 personer hadde møtt opp på auksjon da Dinside overvar Oslo lufthavns hittegodsuksjon forrige uke. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Det er torsdag ettermiddag, og bare noen ekstra rullebanelengder unna Norges hovedflyplass skal gjenglemt bagasje selges til høystbydende.

På Olaløkka grendehus i Ullensaker selger politiet hittegods fra Oslo lufthavn, gjenstander som er blitt gjenglemt og ikke hentet innen fristen på tre måneder.

Når man ser på de høye stablene av gjenstander som skal selges, kan man spørre seg om noe av bagasjen til passasjerene i det hele tatt kommer frem til rette eier:

Briller, solbriller, hodetelefoner, paraplyer, klær, smykker, klokker og kosmetikk fra taxfree-butikkene er bare noen av tingene vi glemmer når vi reiser.

De samme brillene - i hundretalls - selges unna i pappesker fylt til randen denne torsdags ettermiddagen. Gjerne med en paraply eller tre på kjøpet.

- Det har blitt mye mer reisegods i årene etter at vi tok over ansvaret for auksjonen i 1998, da Oslo lufthavn åpnet, forteller førstekonsulent Gro Elisabeth Kopperud ved Ullensaker lensmannskontor til Dinside.

Hun har vært med på å gjennomføre auksjonene siden 1998, og tror en viktig årsak til at det glemmes igjen mer, er at det rett og slett er flere som reiser. Da blir det naturlig nok også mer reisegods.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer