Her slipper du fraktkostnadene

Stadig flere nettbutikker tilbyr nå sine kunder å hente varene på egen hånd.

Hele 12 av de 19 nettbutikkene i elektronikkbransjen vi har sjekket, tilbyr kundene å hente varene selv. Expert.no er den flinkeste i klassen og oppgir at nettkundene får tilbud om å hente alle typer varer kostnadsfritt i kjedens 181 butikker. Foto: Per Ervland
Hele 12 av de 19 nettbutikkene i elektronikkbransjen vi har sjekket, tilbyr kundene å hente varene selv. Expert.no er den flinkeste i klassen og oppgir at nettkundene får tilbud om å hente alle typer varer kostnadsfritt i kjedens 181 butikker. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I denne artikkelen påviste vi at norske nettbutikker i gjennomsnitt forlanger nesten 500 kroner i fraktkostnader når du bestiller en 42-tommer TV. Fraktkostnadene kan med andre ord utgjøre en relativt stor prosentandel av totalsummen når du netthandler, ikke minst når vi snakker om store og tunge produkter.

Hvis du disponerer bil, vil du derfor i mange tilfeller kunne spare penger - og i mange tilfeller også tid - på å hente store varer på egen hånd. Dette har mange nettbutikker forstått, og et økende antall nettbutikker har nå opprettet såkalte "hentebuer", "pickup-points" og "collect@store"-ordninger.

Expert flinkest

Vi har denne gangen tatt for oss elektronikk-bransjen og vår undersøkelse viser at hele 12 av 19 undersøkte butikker tilbyr sine kunder å hente varen selv i en eller annen form.

Aller mest imponert er vi over expert.no, som opplyser at samtlige varer som kjøpes i nettbutikken kan hentes ut i en av kjedens 181 butikker. Pris: 0 kroner.

Unntak hos Elkjøp, Lefdal og Siba

Også elkjop.no tilbyr sine kunder å hente varer kjøpt på nett helt gratis i en av kjedens 100 butikker. Det samme gjelder lefdal.com, som tilbyr henting i 19 butikker. De to nettbutikkene kan imidlertid ikke love at denne tjenesten - som kalles collect@store - gjelder alle varer. Blant annet gjøres det unntak for spesielt store og tunge varer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.