Her stråler det mest

Fullstendig oversikt over UV-indeks hvor enn du befinner deg, og slik unngår du hudskader.

Hvor mye kan sola egentlig skade deg? Her får du oversikten over UV-indeksen over forskjellige områder.  Foto: Colourbox.com
Hvor mye kan sola egentlig skade deg? Her får du oversikten over UV-indeksen over forskjellige områder. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du skal sitte i solveggen i på hytta i påsken bør du gjøre det med visse forbehold. Som du kanskje vet fra før er solen mye sterkere på fjellet enn i byen. Men hvor mye sterkere er den egentlig?

Du er sannsynligvis blek som et laken nå. Huden din er ikke nødvendigvis forberedt på påskesol selv om du tror du er klar for full dose. Hvis du ikke beskytter huden din kan du risikere å få varige hudskader, i verste fall hudkreft. Resultatet av mye sol på vinterblek hud blir stort sett solbrenthet, skriver Lommelegen.no.

De siste 30 årene har det vært en økning i tilfeller av føflekkreft, noe som trolig skyldes at vi soler oss mer, ifølge Lommelegen. Med solkrem som inneholder både UVA- og UVB-filter er du så godt som sikret mot både solbrenthet og hudskader.

I fjor rundt påsketider lagde vi en solvettquiz. Ta quizen her, og undersøk om du har peiling på solbeskyttelse. Du blir antagelig overrasket over resultatet.

Her stråler det mest

Statens forurensingstilsyn har laget en oversikt over hvilke geografiske områder som har høyest UV-indeks i påsken. Desto høyere UV-indeks, desto større er behovet for solbeskyttelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer