Her tanker du billigst i sommer

Norsk drivstoff er dyrt, men ikke dyrest.

Dyrere bilferie enn i fjor, men om du velger riktig land slipper du likevel grisebillig. Her er drivstoffprisene. Foto: colourbox.com
Dyrere bilferie enn i fjor, men om du velger riktig land slipper du likevel grisebillig. Her er drivstoffprisene. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøre på bilferie i Europa i sommer? Da skal du vite at du slipper billigst unna om legger ut på veien i skatteparadiser som Jersey og Guernsey (under 4 per liter diesel!), og flere av landene i den tidligere Østblokken. (under 9 kroner for diesel og enkelte også for bensin).

Kjøre i Norge? Her fyller du før helgen, prisoversikter på bensin og diesel fra norske stasjoner.

Norge ikke dyrest

Men om du tror at alle land i Europa kan supplere billigere drivstoff enn du får på norske stasjoner, viser tallene fra NAF en annen virkelighet. Nederland er for eksempel dyrere på bensin, mens både Danmark og Finland er på nivå med norske priser. Svenske bensinstasjoner er imidlertid godt under norsk prisnivå i snitt.

Her er hele prislisten fra NAF

Avgiftsforskjeller

Hovedårsaken til prisforskjellene er store variasjoner i avgiftsnivå, i tillegg til levekostnader og inntektsnivå forøvrig i de ulike landene. Dyrere euro, gir deg dessuten høyere drivstoffutgifter på årets Europa-ferie, sammenlignet med fjorårets.

Ta høyde for at bensinen kan bli dyr i sommer

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer