Her trener du billigst

Virtuell spinning, svømming og nattrening.

Kjøligere vær lokker treningslystne nordmenn inn på senterne. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Colourbox.com
Kjøligere vær lokker treningslystne nordmenn inn på senterne. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er på hell, og vi begynner så smått å vende tilbake til treningsrutinene som kanskje har ligget litt i dvale gjennom sommeren.

Treningssenterne på sin side har ikke ligget på latsiden. I høst går de nye veier og frister med alt fra spinning til toner av Grieg, til timer tilpasset familiens minste. Les mer om dette her

DinSide Helse har sett nærmere på hva noen av de største byene våre har å tilby av sentertrening, og hvor du får mest for pengene. Byene representerer typiske studentbyer fra sør til nord.

I testen har vi tatt utgangspunkt i hvor det koster minst å trene på en rekke tilfeldig utvalgte sentre i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Dette er altså ingen kvalitetstest av de aktuelle senterne. Her er listen over de billigste medlemsskapene vi fant:

Oslo:

 • Nautilus Gym og Bad
  Kjeden er lokalisert fem steder i Oslo, og her presenterer vi ett av dem:

  - Ved vår avdeling på Furuset kan vi tilby treningsapparater, natural runner, sykler, romaskiner, stepmaskiner, tredemølller, frivektsavdeling, pro recumbent bike, spinning, gruppetrening og adgang til Furuset Bad, sier daglig leder og regionsansvarlig Niklas Oskarsson til DinSide Helse.

  Månedspris ved 12 måneders binding er 295 kroner, eventuelt koster det 3.600 kroner for et årsmedlemskap. Det er ingen innmeldingsavgift ved Nautilus-senterne.

  Gratis prøvetime med instruktør tilbys ved samtlige Nautilus-sentere, og en fullstendig oversikt over disse senterne finner du her.

  Les også: Sjekk vilkårene før du trener

 • JIMU
  Finnes i Oslo, Asker og på Ski.

  Døgnåpent treningssenter. Tilbyr studio-trening samt Virtuell spinning, som er en ny form for gruppetrening der du kan sykle når det måtte passe deg. Storskjermen i spinningssalen vil uavbrutt kjøre program av varierende vanskelighetsgrad til musikk.

  Innmeldingsavgiften er på 299 kroner. For 12 måneders binding koster det 316 kroner per måned (som utgjør kr. 3.792 i året), og binder du deg for seks måneder må du ut med 396 kroner i månedsavgift (kr. 4.752 i året).

  Les mer om JIMU her.

  Les også: Unngå brølerne på treningssenteret

 • Friskis & Svettis
  Lokalisert ved tre sentere og tilbyr i tillegg trening ved ti skoler og idrettshaller rundt om i Oslo.

  - Vi ønsker å tilby lystbetont og lettilgjengelig trening av høy kvalitet til alle, skriver Friskis & Svettis på sine hjemmesider. Foto: Thomas Carlgren/Friskis & Svettis
  - Vi ønsker å tilby lystbetont og lettilgjengelig trening av høy kvalitet til alle, skriver Friskis & Svettis på sine hjemmesider. Foto: Thomas Carlgren/Friskis & Svettis Vis mer

  Her kan du foruten styrketrening og trening i sal være med på innebandy, jogging og stavgang.

  Friskis & Svettis tilbyr årskort, terminkort, månedskort og klippekort. Billigste alternativ for voksne er det såkalte Gullkortet, som gjelder hele året og inkluderer alle fasiliteter. Prisen for dette er 4.130 kroner.

  Her kan du lese mer om Friskis & Svettis i Oslo.

 • Studentidretten
  Er fordelt på senterne Domus,- Blindern,- Nydalen og Centrum Atlethica rundt om i Oslo.

  Senterne kan tilby blant annet fotballbane, tennisbaner, håndballbane, basket- og volleyballbaner, kampsportsal, squashbaner og flerbrukshaller med klatrevegger, i tillegg til treningsstudio og sykkelsal.

  Prisen for medlemskap ligger på 700 kroner per semester.

  Ved kjøp av medlemskap kreves dokumentasjon på betalt semsteravgift.


  Les mer om treningstilbudene ved Studentidretten her.

  Bergen:

 • Nautilus Gym & Bad Bergen

  Senteret tilbyr treningsapparater, EFX eliptiske crosstrainere, sykler, romaskiner, stepmaskiner, tredemøller, frivektsavdeling, badstu, fri adgang til svømmehall og solarium.

  Månedsprisen ved 12 måneders binding ligger på 260 kroner, eventuelt 3.000 for ett år. Ingen innmeldingsavgift.

 • Friskis & Svettis
  Trening i idretts- og skolehaller.

  Her kan du være med og trene styrke og kondisjon med ulik vanskelighetsgrad.

  For 700 kroner kan du trene ubegrenset ut kalenderåret. For unge, pensjonister og uføre koster det samme tilbudet 400 kroner.

  Les mer om Friskis & Svettis i Bergen her.

 • Studentsamskipnaden i Bergen
  SiB har totalt fire treningssentre, og to av disse ligger i sentrum.

  Studentidretten tilbyr ifølge hjemmesiden et stort utvalg av muligheter for trening i Bergen, både for studenter og ikke-studenter.

  Aktivitetene strekker seg fra spinning og aerobic til styrketrening, klatring, svømming og squash. Nytt fra i år er en profesjonell testlab for testing av utholdenhet og spenst lokalisert på Vektertorget.

  Et medlemskort for SiB-studenter koster per semester 750 kroner, mens ikke-studenter må ut med 1750 kroner for samme periode (på 6. måneder).

  Her kan du lese mer om tilbudene ved Studentskipnaden i Bergen.

  Trondheim:

 • Nautilus Gym & Bad Trondheim

  Her får du tilgang til treningsapparater, natural runner, sykler, romaskiner, stepmaskiner, frivektsavdeling, badstue og du har fri adgang til svømmehall.

  Samtlige av Nautilus Gym & Bads 17 sentre er tilknyttet et offentlig svømmebasseng, som medlemmene har fri tilgang til. Foto: Nautilus
  Samtlige av Nautilus Gym & Bads 17 sentre er tilknyttet et offentlig svømmebasseng, som medlemmene har fri tilgang til. Foto: Nautilus Vis mer


  Ved 12 måneders binding ligger månedsprisen på 200 kroner, mens du for ett års medlemskap må ut med 2.400 kroner.

 • Impulse Lerkendal Treningssenter
  Impulse er det første treningssenteret i Norge som tilbyr individuelle spinningtimer som vises på projektor foran hver enkelt sykkel.

  Ved siden av variert kondisjonstrening kan du trene styrke, og få veiledning av personlig trener dersom du ønsker det.

  I likhet med JIMU opererer senteret med ubetjente lokaler store deler av åpningstiden, og kundene kommer seg inn ved hjelp av nøkkelkort.

  Prisen for 12 måneders binding utgjør 195 kroner per måned for formiddagstrening (05.00-14.00) og 295 kroner for heldagsavtale.

  Les mer om Impulse Treningssenter her.

 • Studentsamskipnaden i Trondheim
  SiT tilbyr trening i Idrettsbygget Gløshaugen og ved Dragvoll Idrettssenter.

  Vil du holde deg i form gjennom studietida har du gode muligheter for trening i våre to idrettssentre, og det til en lav pris, står det å lese på hjemmesiden til SiT.

  Ifølge hjemmesiden kan du velge og vrake mellom blant annet styrketrening, aerobic, spinning, yoga, klatring og squash.

  Prisen for et helårskort er 550 kroner, mens et semesterkort koster 350 kroner.

  Her finner du mer informasjon om treningstilbudene ved SiT.

  Les også: Dette danker ut studiotrening

  Tromsø:

 • Nautilus Gym og Bad Tromsø

  Tilbyr treningsapparater, EFX eliptiske crosstrainere, sykler, romaskiner, stepmaskiner, tredemøller, frivektsavdeling, badstue og fri adgang til svømmehall.

  Månedsprisen ved 12 måneders binding er på 250 kroner, mens ett års medlemskap koster 3.000 kroner.

 • Friskis & Svettis
  Trening i gymsal.

  Tilbyr styrke og kondisjon med ulik vanskelighetsgrad i sal, samt utendørs jogging i gruppe.

  Ordinær pris er 700 kroner, mens unge, studenter og uføre må betale 500 kroner.

  Les mer om Friskis & Svettis i Tromsø her.

 • Tromsø Treningssenter
  Holder til i Fløyahellen.

  Treningstilbudet omfatter flere typer aerobic, gruppetreninger i sal, aeropilates, spinning, pump, core og bedriftstrening.

  Senterets ordinærpris er normalt 355 kroner ved 12 måneders bindingstid. Slår du til på høsttilbudet innen utgangen av oktober kan du imidlertid få den samme avtalen for 325 kroner i måneden, og en T-skjorte til en verdi av 400 kroner på kjøpet.

  Passer det deg best å trene på formiddagen (altså før kl. 14.00) vil det koste deg 270 kroner i måneden.

  Tromsø Treningssenter reklamerer imidlertid med gratis trening på om lag 140 andre treningssentre i Norge (NTF medlemssenter), rabattordning på Intersport og Hertz Bilutleie (!), gratis kaffe, tilgang til dagens aviser og gratis parkering.

  Les mer om Tromsø Treningssenter her.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer