- Hev kjøpet!

At Grundig og Riks-tv ikke blir enige, skal ikke gå utover forbrukeren.

- Hev kjøpet!
Publisert
Sist oppdatert

Grundigs dekoder, RiksTV-boksen DTR 8740, har blitt et problem for mange forbrukere. Det trenger den ikke å være, ifølge Forbrukerrådet.

- Her har kjøperen helt klart rettigheter og Forbrukerkjøpsloven på sin side. Jeg ville gått til butikken og hevet kjøpet, eller bedt om å få en annen boks, sier Hans Marius Graasvold, rådgiver i Forbrukerrådet til DinSide.

Her finner du mer om Forbrukerkjøpsloven.

Fungerer ikke

Grundigs dekoder DTR 8740 inneholder en pausefunksjon, en såkalt timeshift, som ikke fungerer. Forsinkelsen skyldes hovedsaklig rettighetsproblematikk, ettersom frykten for piratkopiering av innholdet gjør at Grundig har blitt pålagt å programmere boksen slik at alt innholdet på minnepluggen slettes når den tas ut av dekoderen.


Dette skal nå være løst, men den endelig godkjenningen av softwareoppdateringen er enda ikke formelt gjennomført.

Dårlig digital-TV? Her er sjekklisten
Hvorfor holder de aldri det de lover?
Fortsatt Grundig trøbbel

Grundig må ta ansvar

Graasvold mener det er Grundig som sitter med nøkkelen i saken og som har ansvaret, fordi de har solgt en boks som ikke fungerer slik den skal.

- Når boksen er markedsført med en slik timeshift-funksjon, som ikke fungerer, har kjøperen rettigheter. Opptaksfunksjonen er jo sentral i boksene av denne typen, og hvis Grundig ikke klarer å tilby denne funkjsonen innen rimelig tid, bør kjøperen kunne heve kjøpet.

RiksTV har også et problem

Graasvold mener at selv om Grundig har et problem, så har også RiksTV noe å svare for i denne saken.

- Det er de som har godkjent boksene som RiksTV-bokser. Hvis disse dekoderne ikke tilbyr det de skal, så virker dette også veldig rart.

Han oppfordrer de som har kjøpt boksen, å ganske enkelt gå rett tilbake til forhandler og kreve pengene tilbake. Forbrukere som ikke kommer noen vei med forhandler, oppfordres til å ringe Forbrukertelefonen 815 58 200, hvor de vil få råd om videre oppfølging av saken.

Dårlig digital-TV? Her er sjekklisten
Hvorfor holder de aldri det de lover?
Fortsatt Grundig trøbbel

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer