- Hev kjøpet!

At Grundig og Riks-tv ikke blir enige, skal ikke gå utover forbrukeren.

- Hev kjøpet!
Publisert
Sist oppdatert

Grundigs dekoder, RiksTV-boksen DTR 8740, har blitt et problem for mange forbrukere. Det trenger den ikke å være, ifølge Forbrukerrådet.

- Her har kjøperen helt klart rettigheter og Forbrukerkjøpsloven på sin side. Jeg ville gått til butikken og hevet kjøpet, eller bedt om å få en annen boks, sier Hans Marius Graasvold, rådgiver i Forbrukerrådet til DinSide.

Her finner du mer om Forbrukerkjøpsloven.

Fungerer ikke

Grundigs dekoder DTR 8740 inneholder en pausefunksjon, en såkalt timeshift, som ikke fungerer. Forsinkelsen skyldes hovedsaklig rettighetsproblematikk, ettersom frykten for piratkopiering av innholdet gjør at Grundig har blitt pålagt å programmere boksen slik at alt innholdet på minnepluggen slettes når den tas ut av dekoderen. Dette skal nå være løst, men den endelig godkjenningen av softwareoppdateringen er enda ikke formelt gjennomført.

Dårlig digital-TV? Her er sjekklistenHvorfor holder de aldri det de lover?Fortsatt Grundig trøbbel

Grundig må ta ansvar

Graasvold mener det er Grundig som sitter med nøkkelen i saken og som har ansvaret, fordi de har solgt en boks som ikke fungerer slik den skal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer