Erfaring ved jobbsøking

Hevder dataspill gir deg nyttig erfaring til arbeidslivet

Manpower har eget felt for «spillerfaring» i CV-registreringssystemet sitt, som er en attraktiv egenskap hos flere arbeidsgivere.

FRAMTIDENS JOBBSØKERE: Dataspill kan gi nyttig erfaring i arbeidslivet, mener bemanningsbyrået Manpower. Her fra The Gathering i Hamar tidligere i år. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix.
FRAMTIDENS JOBBSØKERE: Dataspill kan gi nyttig erfaring i arbeidslivet, mener bemanningsbyrået Manpower. Her fra The Gathering i Hamar tidligere i år. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Mange foreldre drar seg i håret av barn som ikke klarer å rive seg vekk fra spill på datamaskinen eller foran TV-skjermen. «Du kommer ingen vei ved å sitte der og spille hele dagen», blir gjerne ropt i frustrasjon.

Men både forskning og Manpowers egen erfaring viser at dataspill utvikler ferdigheter som er overførbare til arbeidslivet, skriver bemanningsbyrået i en pressemelding.

- Mange gamere har lært mye av å spille, men de tenker kanskje ikke selv over hvor relevant det kan være for en jobb. Etter at vi endret på CV-skjemaene våre, har over 600 mennesker satt sin spillerfaring på CV-en, og de første har allerede fått jobb, sier Sølvi Spilde Monsen, leder for Manpower Norge.

Har du «spillerfaring»?

I CV-registreringssystemet sitt har nemlig Manpower lagt til «spillerfaring» som et eget felt jobbsøkere kan fylle inn. Jobbsøkere kan legge inn hvilke spill de har spilt, på hvilket nivå, og supplere med annen informasjon, som lederoppgaver eller teknisk kompetanse, i CV-skjemaet.

Samtidig er Manpowers ansatte veiledet i hvordan de kan avdekke overførbare egenskaper mellom spilling og jobb, noe som har ført til at flere kandidater allerede har omsatt spillerfaring til jobbmuligheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer