Hifi-entusiasten

- Drivkraften er å teste og sammenlikne ulike produkter og ny teknologi. Det er det som gjør at jeg stadig utvider samlingen, sier Per S. Jørgensen fra Technews Norge.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

DinSide har ofte brukt Per S. Jørgensen som ekspert når det gjelder hjemmehifi. Lyttetesten av Parasounds Halo C2 ble i sin helhet utført på hans hjemmekinoanlegg.

På den tiden (februar) lå prisen på alle komponentene i anlegget på rundt 161.000 kroner, men ting varer ikke evig i hendene på en ekte entusiast. Flere av komponentene er allerede byttet ut.

Vil ha noe bedre

Nøyaktig kalibrering av komponentene må til - her demonstrerer Per S. Jørgensen innstillingen av surroundprosessoren til Meridian.
Nøyaktig kalibrering av komponentene må til - her demonstrerer Per S. Jørgensen innstillingen av surroundprosessoren til Meridian. Vis mer


- Kjøpetakten avhenger av når det kommer noe nytt og bedre. Jeg har stort sett alltid lyst til å teste noe nytt. Generelt oppgraderer jeg nok anlegget mitt minimum en gang i halvåret, sier Jørgensen. Men i det siste har det blitt mer enn vanlig. Siden testen i februar har jeg for eksempel kjøpt ny TV til soverommet, to nye DVD-spillere hvorav en med opptaksfunksjon, ny prosjektor, nytt lerret, og investert i en ny hjemmekinoprosessor samt nye billedkabler.

- Jeg kjøper utstyr fra de fleste store produsentene, og velger alltid separate komponenter. For meg er en stor del av opplevelsen å kunne sammenligne kvaliteten på ulike komponenter fra ulike leverandører, og finne ut av hvilke komponenter som passer sammen. Er det for eksempel store kvalitetsforskjeller mellom de billige og de dyre DVD-spillerne? Å finne ut av slike ting er en av de viktigste drivkraftene hos meg, sier entusiasten.

Men hva vil du anbefale til nybegynnerne som skal kjøpe stereoanlegg?

Komponenter med utallige tilkoplingsmuligheter er en nødvendighet. Også gode kabler er viktig for entusiastene - og bare her ryker tusenlappene fort.
Komponenter med utallige tilkoplingsmuligheter er en nødvendighet. Også gode kabler er viktig for entusiastene - og bare her ryker tusenlappene fort. Vis mer

- Det aller viktigste er å finne ut hva du kommer til å bruke anlegget til, sier Jørgensen. Er det fotball på TVen, filmer på DVD, eller musikk som er viktigst for deg? Når du først har funnet ut av dette har du også funnet ut hva som bør bli hjernen i anlegget ditt. Er det sport som er tingen bør TVen være hjernen. Bruk derfor størstedelen av kjøpesummen her, så kan du bytte ut de andre komponentene etterhvert.


Etter en tid finner du kanskje ut at du vil ha bedre lyd, og da bygger du ut anlegget med de komponentene du ønsker.

- I tillegg vil jeg si at det er viktig å ta det skritt for skritt. Kjøper du det beste utstyret med en gang vil det fort bli kjedelig, du blir lei. Den store opplevelsen får du først når du oppgraderer anlegget trinn for trinn. Ellers går du jo glipp av all kosen det er med å stadig kunne perfeksjonere anlegget i den retningen du selv vil, avslutter Jørgensen.

Trykk her for å gå videre i artikkelen.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer