Hipp hurra for bursdagsmomsen

KOMMENTAR: Mottar du presanger på over 1.000 kroner må du betale moms på hele beløpet. Les historien om de virkelige ringenes herrer.

Inga Holst

Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk
Inga Holst

Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er et enkelt menneske og har til dette årets 29-års dag ønsket meg gull og diamanter fra min kjæreste i Spania. Ettersom fødselsdagspresangen kom på overtid i fjor, er min bedre halvpart tidlig ute denne gangen. Og tre dager før bursdagen får jeg en telefon fra Posten:

- Det følger ikke med faktura på gullringen. Hvor mye koster den, spør Lisen på Postens mottak på Gardermoen.

- Å, sier jeg, det vet jeg ikke. Er det diamanter på den da?

- Det står det ikke noe om.

1000 kroner

Med kun tollvesenets opplysninger om at pakken inneholder en gullring – jeg har jo ennå ikke fått gaven - satser jeg på at presangen koster 150 euro. Det burde jeg ikke sagt. For selv uten diamanter, vil presangen koste meg. Koster bursdagspresangen mer enn 1.000 kroner, må jeg betale moms på presangen. Dette etter at Toll- og avgiftsdirektoratet økte grensen på gaver til 500 kroner til 1.000 kroner. Er ringen et ordinært bursdagsobjekt fra El Corte Inglés og koster 150 euro, tilsvarende 1.245 kroner må jeg ut med 298 kroner i moms. Har den diamanter må jeg spise havregrøt resten av måndeden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer