Hippe jobber - lav lønn

Her er syv flere studieretninger som er kjempevanskelige å komme inn på, hvor avkastningen er beskjeden.

Publisert
Sist oppdatert

4. plass: Ernæringsfysiolog

Antall primærsøkere per studieplass: 7,6Lønn: lav/middels?Om lønningene blant ernæringsfysiologer i privat sektor vet vi dessverre lite, men fra vår egen lønnsoversikt vet vi atErnæringsfysiolog kommune med tillegg tjente 298.800 i 2003.

5. plass: Kunstfag

Antall primærsøkere per studieplass: 6,9Lønn: ??Kunstneres inntekter varierer svært mye, og vår lønnsoversikt inneholder dessverre ingen statistikk. Sikkert er det imidlertid at studiet rangerer på femte plass i attraktivitet, målt i søkere per studieplass.

6. plass: Journalist

Antall primærsøkere per studieplass: 6,62Representativ lønn: middels

I 2003 var gjennomsnittlig årslønn for alle journalister: 407.000 kroner. Med dette utgangspunktet, er det vanskelig å forklare studiets popularitet. En mulig forklaring er at journalistspirer lar seg blende av de høytlønnede jobbene som er mulige å oppnå bare for et fåtall. Igjen sakser vi fra vår lønnsoversikt:

Informasjonsdirektør privat sektor: 779.700Journalist Dagens Næringsliv: 578.200Journalist Verdens Gang: 574.500Journalist Dagbladet 512.800Journalist TV2: 505.700

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.