Historisk lave strømpriser

Derfor er prisen så lav.

STRØMPRISER: Gjennomsnittlig strømpris i Oslo var åtte gangere høyere i november i 2019 enn i år. Foto: Terje Pedersen/NTB
STRØMPRISER: Gjennomsnittlig strømpris i Oslo var åtte gangere høyere i november i 2019 enn i år. Foto: Terje Pedersen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Så lave månedspriser har vi aldri tidligere sett i november, sier kommunikasjonsdirektør i Nord Pool, Stina Johansen, i en pressemelding om de ferske strømtallene for novembermåned.

Hun legger til:

– Vi har i løpet av måneden hatt flere dager med strømpriser ned i 1-2 øre per kWh, noe som er svært uvanlig på denne tiden av året. For andre gang i år, og for andre gang i historien, hadde vi også natt til 2 november fire timer med negative strømpriser i Sør-Norge.

Historisk lave priser

Tallene viser at den gjennomsnittlige strømprisen for Sør-, Øst- og Vest-Norge var nede i 5 øre per kilowattime (kWh). I Midt- og Nord-Norge lå gjennomsnittsprisen på 5,6 øre per kWh.

Oslo var en av byene med lave spotpriser der gjennomsnittet lå på 5 øre per kWh – i samme periode i fjor var prisen 43 øre/kWh, det er over 8 ganger høyere.

Prisene er oppgitt uten moms og påslag.

Det er historisk lave priser, melder kraftbørsen Nord Pool.

Mildt og vått

Hovedårsaken til de lave strømprisene er ifølge Nord Pool det milde og våte været. Mye nedbør har gitt fulle vannmagasin og fyllingsgraden i vannmagasinene var i utgangen av uke 47 på hele 85,7 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.