Historisk lavt nivå på kortsvindel i Norge

Trygt å bruke kortet i fysiske butikker – den største trusselen er på nettet.

GJØR SOM TERMINALEN SIER: Kortbetaling er særdeles trygt i Norge. Det er likevel viktig å ta sine forholdsregler. Å skjule PIN-koden er en av dem. Foto: PER ERVLAND
GJØR SOM TERMINALEN SIER: Kortbetaling er særdeles trygt i Norge. Det er likevel viktig å ta sine forholdsregler. Å skjule PIN-koden er en av dem. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visas svindeltall for 2012 er gode nyheter for deg som har et kort eller to i lommeboken. Svindel mot norske kortholdere er nemlig på et historisk lavt nivå. Kun 0,017 prosent av alle norske Visa-transaksjoner er utsatt for svindel. 17 av 100.000 transaksjoner med andre ord.

Svindel mot norske kortholdere er under halvparten av snittet for Europa.

Effektive tiltak

Informasjonssjef i Skandiabanken, Johnny Anderson, forteller at det de senere årene er gjort grep som har vist seg å være svært effektive i kampen mot kortsvindel. Det sikrer deg som kortkunde, uansett hvilken bank du bruker.

Chip:Skandiabanken på sin side innførte chip på kortene i 2009, og i løpet av et år var antallet reklamasjoner (erstatningskrav fra kunder ved kortsvindel) redusert med 50 prosent. Innføring av chip er det enkelttiltaket som har hatt størst påvirkning på svindeltallene.

Men vær obs! Her blir kortet kopiert på en norsk bensinstasjon

Regionsperre:Andersson forteller videre at regionsperre på kortet har redusert svindelen med ytterligere ti prosent fra 2010 til 2011. Skandiabanken var imidlertid ikke først ute med denne løsningen i Norge. Handelsbanken var blant bankene som var først ute med et slikt tilbud til kundene sine. Med regionsperre velger du selv i hvilke verdensdeler det skal være mulig å bruke kortet. Det gjelder bare å huske å låse opp kortene når du skal ut på langtur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer