Fastrente på studielån

- Historisk lønner det seg ikke å binde renten

Lånekassen varsler at de øker fastrenten.

FAST ELLER FLYTENDE: Det er alltid et spørsmål om du skal binde studielånsrenten eller ei når det kommer perioder hvor du kan inngå fastrenteavtaler. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FAST ELLER FLYTENDE: Det er alltid et spørsmål om du skal binde studielånsrenten eller ei når det kommer perioder hvor du kan inngå fastrenteavtaler. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. november vil fastrentene på studielån øke med 0,04 prosent for tre- og tiårs bindingstid, og med 0,03 prosent for femårs binding. Den flytende studielånsrenten vil gå ned fra 2,041 til 2,002 prosent, melder Lånekassen.

Det betyr at det vil bli et enda større skille mellom fast og flytende rente på studielån.

Begge studielånsrentene blir fastsatt seks ganger årlig, og rentene er markedsstyrt og basert på markedsrenten for boliglån. Låntakere som ikke aktivt søker om fastrente, får automatisk flytende rente.

- Årsaken til at flytende rente går ned når rentene ellers i markedet går opp, er nok på grunn av etterslepet på rentefastsettelsen i Lånekassen, samt at renten reagerer seinere enn reste av markedet, men over tid jevner dette seg ut, slik at studielånsrenten ligger lavere enn boliglånsrentene, sier Anne Motzfeldt, forbrukerøkonom i Danske Bank

Slik kan studielånet påvirkes av styringsrenten

I september skrev Dinside om oppgangen i styringsrenten og hvordan den kan påvirke alle lånene dine, inkludert studielånet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer