Fast eller flytende rente?

- Historisk sett billigere med flytende rente

Men du trenger ikke å velge enten eller. Du kan nemlig ha fastrente på deler av boliglånet, og flytende på resten.

TØR DU Å BINDE RENTEN?: Fastrente kan gi deg mer forutsigbar privatøkonomi og forsikre deg mot renteøkninger du ikke vil tåle, men samtidig kan du tape penger hvis renten faller i bindingsperioden. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
TØR DU Å BINDE RENTEN?: Fastrente kan gi deg mer forutsigbar privatøkonomi og forsikre deg mot renteøkninger du ikke vil tåle, men samtidig kan du tape penger hvis renten faller i bindingsperioden. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enn så lenge forblir styringsrenten uendret, men Norges Bank skriver at «utsiktene for norsk økonomi tilsier at det snart vil være riktig å heve styringsrenten».

Dette var også sentralbanksjef Øystein Olsen ganske klar på i sin årstale, og flere eksperter mener at renteoppgangen kan komme allerede i september.

Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, sier at selv om økt rente er en dårlig nyhet for folk flest, er det egentlig grunn til å sprette champagnen når Olsen kommer med slike uttalelser.

- En framtidig renteheving er et tegn på at det går bedre i norsk økonomi, og det har vi alle grunn til å være glade for, sier Reitan.

I kjølvannet av rentebeslutningen, lurer du kanskje på om du skal binde renten på lånet ditt, eller la den flyte?

Før du bestemmer deg, er det noen ting du bør vite om de to løsningene, og du kan faktisk kombinere fast og flytende rente, hvis du sliter med å bestemme deg.

Ikke så stor prisforskjell

En av fordelene med å binde renten på lånet ditt, er at det gir deg mer forutsigbar privatøkonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer