Egen pensjonskonto (EPK)

Hit har vi flyttet pensjonskontoen vår

Vi har spurt de ulike tilbyderne av egen pensjonskonto om hvor mange som har valgt dem som selvvalgt leverandør.

PENSJON: I 2021 kan mange samle hele pensjonssparingen sin på én konto. I videoen forklarer spareøkonom Sættem i Nordnet denne nye kontoen, og i saken under kan du lese hvor mange som har å flytte pensjonen sin til hans selskap Video: Michael Jæger Vis mer
Publisert

Tall fra Norsk Pensjon viser at drøyt 34 000 av de rundt 1,5 millionene i privat sektor som har mulighet til få egen pensjonskonto (EPK), har valgt å samle pensjonssparingen sin hos en selvvalgt leverandør.

Det vil si at de har trosset pensjonsselskapet til sin nåværende arbeidsgiver, trolig fordi de mener det finnes andre selskap som vil forvalte pensjonen deres billigere og bedre.

Hvor har så disse «utbryterne» valgt å flytte pensjonen sin?

Mange velger Sparebank 1

Marianne Christensen, produktsjef for pensjon i Sparebank 1, opplyser om at hittil har 10 037 meldt selvvalgt flytting av sin egen pensjonskonto til dem.

Dermed har Sparebank 1 like under 30 prosent av det totale selvvalgt-markedet innenfor EPK.

- Totalt har vi 174 681 innskuddspensjonsmedlemmer og forvalter til sammen 210 069 pensjonskapitalbevis, tillegger Christensen overfor Dinside.

Utfordrerne gjør det godt

Spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet forteller at 8950 personer har valgt dem som selvvalgt leverandør.

- Det vil si at Nordnet har en markedsandel i «flyttemarkedet» på om lag 25 prosent, og det er meget sterke tall for en nykommer i pensjonsmarkedet, og langt over hva vi hadde forventet, sier Sættem til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer