Hjelp for prostata

Mange menn litt opp i årene rammes av problemer med forstørrelse av prostatakjertelen. Men fortvil ikke, naturlegemiddelet dvergpalme kan være løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Hjelp for prostataMange menn litt opp i årene rammes av problemer med forstørrelse av prostatakjertelen. Men fortvil ikke, naturlegemiddelet dvergpalme kan være løsningen.

Dvergpalmen vokser hovedsakelig i USA og på de Vest-Indiske øyer. Bærene fra planten er brukt i folkemedisin gjennom mange år mot en rekke forskjellige problemer. Men det er først og fremst på forstørret prostata denne planten har en dokumentert effekt.

Kan skyldes kreftForstørret prostata er et vanlig fenomen som blant annet fører til problemer med urinering. I noen tilfelle kan en opphovnet prostata også være et resultat av kreft. Det er derfor alltid viktig å undersøke dette hos lege før man starter egenbehandling av problemet.

Klar effektEn amerikansk undersøkelse fra 2001 bekrefter at det er en klar sammenheng mellom dvergpalme og reduksjon av prostataproblemer. 85 menn over 45 år gjennomførte undersøkelsen som gikk over 6 måneder. Gruppen som ble behandlet med dvergpalme i perioden opplevde reduserte symptomer på opphovnet prostata i forhold til kontrollgruppen som fikk et preparat uten innhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer