Hjelp, jeg finner ikke frem!

Det er påfallende stor forskjell på offentlige nettsteder.

LIGGER ETTER: Ikke alle offentlige nettsteder henger med i tiden. Foto: Colourbox.com
LIGGER ETTER: Ikke alle offentlige nettsteder henger med i tiden. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følelsen er sikkert kjent for de fleste: Du klikker deg inn på et nettsted for å skaffe deg kjapp informasjon, men ender med å lete i en liten evighet etter noe så enkelt som en besøksadresse eller et telefonnummer.

Private aktører er nødt til å tilpasse seg markedet ved å gjøre nettstedene sine mest mulig tilgjengelige og anvendelige, men visste du at også offentlige nettsteder er underlagt en årlig kvalitetskontroll?

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) kontrollerer årlig alle offentlige nettsteder. Omtrent 700 statlige og kommunale nettsteder blir gjennomgått, men det er langt fra alle som består testen.

>>>Mest populære nettbutikk

Bor du her?

Når nettstedene blir vurdert, kan de få 1-6 stjerner avhengig av hvordan de skårer i kategoriene tilgjengelighet, brukertilpasning og nyttig innhold.

To kommunenettsteder endte med bunnplassering for året 2009, med én stjerne hver, nemlig Leka kommune og Etne kommune.

Det var derimot mange som endte med to av seks mulige stjerner, og kanskje mest oppsiktsvekkende navn på denne listen er Senteret for Ungdom, Samliv og Seksualitet (SUSS) som fikk en spesielt dårlig skår i kategoriene tilgjengelighet og brukertilpasning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.