Hjelp mot menssmerter

«Jeg er plaget med menstruasjons-smerter, men vil ikke ta alle de pillene. Finnes det andre ting å gjøre?». Sexologen svarer.

Publisert
Sist oppdatert

Hjelp mot menssmerter«Jeg er plaget med menstruasjonssmerter, men vil ikke ta alle de pillene. Finnes det andre ting å gjøre?». Sexologen svarer.

Kjære Esben EstherJeg er ei jente/kvinne i begynnelsen av tyveårene som er veldig plaget av smerter før og under menstruasjonen. Jeg har prøvet mange smertestillende midler, men jeg føler at dette ikke er riktig. Hvorfor skal det være så vondt, hvorfor må jeg ta alle disse pillene, finnes det ingen andre ting jeg kan gjøre?Hilsen Ellen

Kjære EllenI vår tid har vi vunnet mye kunnskap og innsikt, men mye har også gått tapt. En type innsikt og erfaring er den som foreldre ga sine barn og som disse barna senere ga videre til sine barn. Slik ble hver generasjon beriket av mange forutgående generasjoner.

Kvinner har delt kunnskap med hverandre på denne måten, og den kunnskapen en kvinne fikk ga hun videre til sin datter/døtre som leverte kunnskapen videre til sine jentebarn. Uheldigvis kan slike kunnskapskjeder bli brutt, men hadde den blitt vedlikeholdt, ville moren din kunne sagt til deg: «En dag skal du få menstruasjonen. Det er et tegn på at du er blitt en mer voksen kvinne, og et tegn på at du kan bli gravid. Menstruasjonen vil vare ved til du blir omtrent femti».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer