Hjelp mot PMS

Livet synes svart, du kjefter og bråker for småting. Hvis du føler det slik i dagene før menstruasjon, kan du lide av PMS - premenstruell spenning. Les mer om hva PMS er og hva som kan gjøre disse dagene lettere for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Hjelp mot PMSLivet synes svart, du kjefter og bråker for småting. Hvis du føler det slik i dagene før menstruasjon, kan du lide av PMS - premenstruell spenning. Les mer om hva PMS er og hva som kan gjøre disse dagene lettere for deg.

Av Dr. Gro Nylander

For en tid tilbake hadde jeg en ny pasient på kontoret. Vi kan kalle henne Mette. Hun hadde bedt om time så fort som mulig, fordi hun mente at hennes gynekologiske problem holdt på å ødelegge ekteskapet.

Du er ikke til å være i hus med! hadde mannen hennes ropt. Jeg holder ikke ut å leve sammen med to skiftende kvinner! Første halvdel av måneden er du den gode jenta jeg giftet meg med, men så begynner du å forandre deg og blir rene heksa .

Mette lider av PMS, premenstruelt syndrom eller spenning, disse ubehagelige forandringene som rammer så mange kvinner før menstruasjonen inntreffer. Pre betyr som kjent før eller forutgående.

Mette hadde i alle år kjent seg øm i brystene og oppblåst i magen, fått kviser og vært plaget av hodepine i økende grad den siste uken før menstruasjon. Det syns hun var til å bære. Det verste for henne og omgivelsene var at hun ble så ute av balanse psykisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer