Hjelp, vi sparer!

Mange sier de vil spare, nå som lånekostnadene brått har falt. Men hvordan sparer du best?

Sparing er ikke farlig, og stadig flere sparer. Foto: Colourbox.com
Sparing er ikke farlig, og stadig flere sparer. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelse Sparebank 1 Gruppen offentliggjorde 9 mars, sier mange nordmenn at de ønsker å spare ekstra når renteutgiftene går ned. 40 prosent av de med lån sier at de vil spare rentepengene mens en tilsvarende andel vil nedbetale ekstra på lån. Kun to av ti sier at de vil bruke hele eller deler av rentebesparelsen på forbruk.

Selv om vi kanskje blir noe romsligere med utgiftene når det kommer til stykket, tyder mye på at nordmenn nå er på vei inn i en sparemodus - mange kanskje for første gang i livet.

Her har vi rangert sparemulighetene dine etter hva du bør kaste deg over først.

1) Betal ned kredittkort: 10 til 30%

Det som helt sikkert er en dårlig tilpasning, er å spare med lav rente ett sted samtidig som du har forbrukslån eller kredittkortgjeld med høy rente ett annet sted.

Kredittkortgjeld er forbløffende enkel å skaffe seg, og noe tyngre å betale ned. Men du kan glede deg over svært god avkastning på sparingen din. Det er ikke uvanlig at kredittkortgjelden løper med over 20% rente i året.

KALKULATOR: Se hva du får i folketrygd

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer