Hjelpeløs ved kassen?

Mange opplever at bankkortene ikke virker.

Du kan dra til du blir blå, men noen ganger virker det bare ikke. Foto: Per Ervland
Du kan dra til du blir blå, men noen ganger virker det bare ikke. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spesielt ille er det i disse dager for tyske kortkunder som, ifølge Sueddeutche.de, har fått store problemer med betalingskort som er utstedt i 2010 på grunn av en teknisk feil med kortene. Både kredittkort og betalingskort er rammet, og problemene oppstår både i minibanker og butikker.

Men også i Norge opplever bankkunder problemer med kortene:

- Det kan være mange årsaker til at betalingskortene ikke virker, og problemet kan ligge både i kortet og i kortterminalen. Det som imidlertid er sikkert er at vi får flere tilbakemeldinger på at kortene ikke virker enn tidligere, sier Eddy Bang, daglig leder for kortterminalprodusenten Tellix, til DinSide.

Han peker på at kort med chip i større grad rammes av småskader.

- Skjer det noe med chip'en, så fungerer den ikke i det hele tatt, sier Bang.

Dette er til forskjell fra magnetstripen, som riktignok er sensitiv, men som likevel kan fungere med riper og småskader.

Ingen sikkerhet i kort med chip?

Virker bare noen steder

Bankenes standardiseringskontor kjenner ikke til problemer med kort knyttet til årsskiftet slik kortkundene nå opplever i Tyskland. Daglig leder Knut Kvalheim har imidlertid andre forklaringer på hvorfor personer kan oppleve at et kort virker ett sted og ikke et annet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer