Hjelper ikke mot brystkreft

Inntak av frukt og grønt ser ikke ut til å beskytte mot brystkreft, viser en stor europeisk studie.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere som fant motstridende rapporter om nytten av frukt og grønnsaker som forebyggende mot brystkreft undersøkte data fra 285.526 kvinner i åtte europeiske land, melder legemiddelselskapet AstraZenecas pressetjenste.

Kvinnene, som var mellom 25 og 70 år, har fylt ut et spørreskjema kostholdet i perioden 1992 til 1998. Forekomsten av brystkreft ble registrert frem til 2002. Inntil da var 3659 tilfeller av brystkreftangrep rapportert.

I følge doktor Petra Peeters ved universitetet i Utrecht, Holland er det ikke mulig å finne en tydelig sammenheng mellom inntak av frukt og grønt og risiko for å utvikle brystkreft.

I det anerkjente tidsskriftet Journal of the American Medical Association (JAMA) skriver forskerne at det heller ikke var noen tydelig sammenheng mellom risiko for brystkreft og inntak av seks spesifikke grønnsaker, blant annet sopp, løk, kål og hvitløk.

Men forskerne kan ikke utelukke at det kan finnes muligheter for beskyttende effekter av andre spesifikke næringsstoffer, eller for noen grupper kvinner, for eksempel de med brystkreft i nær familie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer