Hjem og pugg!

Disse hjemmeleksene er til meglerne, økonomene, rådgiverne og lånekundene.

Publisert
Sist oppdatert

Finansielt var 2008 et mørkt år for mange. Spesielt for bankene, eiendomsmeglerne, noen av lånekundene og en hel haug med selskap har gått i underskudd.

- Hvilke lekser har du lært i året som gikk? Jeg vil gjerne høre hva du har lært. Her er elleve lekser som har slått meg fra året som har gått, skriver Brett Arends i Wall Street Journal.

Her er Brett Arends' hjemmelekser.

Økonomer/pengefolk: Gå hjem og pugg!

Hjemmelekse 1: - Ta ansvar Du må ta ansvar for egne penger og aksjer. Med det menes at du må vite hvor og hvorfor pengene dine er investert. Det finnes en grense for hvor mye du kan stole på rådgivere, markedsplaner og lignende. For og si det på en annen måte: Til slutt er det du som vil merke resultatet, ikke rådgiverne dine.

Hjemmelekse 2: - Ikke hør på anbefalingene Aldri sett alle pengene dine inn i et såkalt "finansielt vidunder", uansett hvor høyt det er anbefalt. Flesteparten av Wall Streets flinkeste og smarteste tapte 40 prosent eller mer i fjor.

Hjemmelekse 3: - Forstå produktet Aldri invester i noe du ikke skjønner. I flere år har Arends nektet å anbefale Fannie Mae og Freddie Mac av denne grunnen, til tross for markedskreftenes forespørsel. Se for deg lettelse da det kom fram at ingen andre virkelig forstod dem heller - inkludert deres egne direktører, skriver Arends. Enkle aksjer som Amazon eller Anheuser-Busch driter deg sjelden ut på denne måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.