Butikker med hjemlevering

Hjemlevering eller rett-i-bilen

Stengte butikker? Disse tilbyr levering rett hjem eller rett i bilen.

ÅPENT: Kommuneoverlegen i Nordre Follo kommune kom med en redegjørelse over hvilke butikker som får lov å holde åpent under tiden med de nye coronatiltakene. Video: Nordre Follo kommune. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1,5 millioner innbyggere i 25 kommuner er rammet av nedstengning etter at det er oppdaget utbrudd av et mutert coronavirus i Nordre Follo.

Det betyr blant annet at de aller fleste butikker, med unntak av matbutikker, apotek, bensinstasjon, dyrebutikker og Vinmonopolet, er stengt.

Innbyggerne oppfordres til ikke å reise utenfor egne kommunegrenser for å handle.

Som følge av nedstengningen, melder blant annet Posten at de har utvidet hjemleveringstjenestene sine. Samtidig melder Kolonial.no og Helthjem om nytt samarbeid for hjemlevering.

Det er mange som kan levere varer hjem til deg. Nedenfor kan du se noen av aktørene som tilbyr hjemlevering.

Det er også flere som tilbyr Drive-in-levering til bilen din. Biltema er en av butikkene som har hatt dette helt siden i fjor vår, og Monica Videm, markedsansvarlig i Biltema, sier til Dinside at denne tjenesten er i drift også i varehusene som nå er rammet av stenging av butikklokalene.

LEVERING I BILEN: Biltema har god erfaring med levering rett i bilen, og tilbyr dette også fra varehusene hvor butikklokalene nå er stengt. Foto: Monica Videm/Biltema
LEVERING I BILEN: Biltema har god erfaring med levering rett i bilen, og tilbyr dette også fra varehusene hvor butikklokalene nå er stengt. Foto: Monica Videm/Biltema Vis mer

- Vi lanserte denne tjenesten i vår, og den er helt kontaktløs: Du betaler og gjør at det hjemme, og registrerer bilens registreringsnummer. Så sender kunden en SMS når de er utenfor, så kommer ansatte ut og leverer det i bilen, forteller Videm.

- Nå som vi må stenge butikklokalene, er det en fin måte for kundene å få utlevert varer. Det forhindrer også smitte ved at man ikke reiser til andre kommuner for å handle, sier hun videre.

Husk: Lokale tilbud

Husk også at det kan være lokale tilbud der du bor. Det kan være lokale aktører som leverer varer hjem til deg, eller som tilbyr henting på parkeringsplass eller andre arrangementer. Sjekk lokale tjenester og nettsider for informasjon om dette. Slik støtter du også lokalt næringsliv.

Eksempel på lokale varianter av hjemlevering er denne, fra Vestby kommune:

Hjemlevering

Posten: Melder at postutleveringen vil fungere som normalt i de 10 kommunene som har fått strengere koronatiltak etter utbruddet i Nordre Follo - og at de utvider tilbud om hjemlevering i det samme området. Tidsvinduet for hjemlevering utvides med tre timer fra klokka 15–22 alle dager i uka.

Helthjem & Kolonial.no: Helthjem utvider med personlig hjemlevering i samarbeid med Kolonial. Kundene kan velge mellom kontaktløs hjemlevering over natta, eller å motta pakkene sine på en valgfri dato på bestemt tidspunkt. Tjenesten er i første omgang tilgjengelig på Østlandet.

Kolonial.no: Hjemlevering av matvarer - men også andre varer, som eksempelvis samarbeid med Clas Ohlson og Iceland (utvalgte varer). Sjekk leveringsmuligheter der du bor, hos leverandøren.

Coop.no: Har bestilling av varer på nett og hjemlevering skjer i regi av Posten.

Meny: Kan levere på døra eller du kan hente ferdig plukkede varer i butikk.

Vinmonopolet: Ved nettbestilling hos Vinmonopolet kan du velge mellom tre utleveringer: hente i butikk, hente på post i butikk eller få varene levert hjem.

Elkjøp: Elkjøp skriver i en pressemelding at nettbutikken deres er åpen, og at de har lagt til rette for at varer fra oss kan leveres eller hentes trygt til tross for 27 stengte butikker. Begge deler skal skje helt uten fysisk kontakt med deres ansatte.

Nille: Ifølge Nettavisen jobber butikkjeden med å få på plass en nettbutikk som skal være klar om noen få dager.

Kjenner du til flere som tilbyr hjemlevering eller hent på p-plass/utenfor butikk? Tips gjerne andre i debatten på Facebook.

Hent på parkeringsplassen

Det er også flere butikker/kjeder som tilbyr at du kan få varen levert rett i bilen, på parkeringsplassen utenfor butikken.

Power: Melder i en pressemelding at de i stedet for å permittere de rundt 400 ansatte i de berørte butikkene, nå har satt dem til å håndtere salg via chat og ta imot order på Click-og-hent. Kundene får levert varene sine rett i bilen innen 30 minutter.

Biltema: Kjøp & Hent Drive-In. Du bestiller og betaler på nett, og får varene utlevert i bagasjerommet på din bil.

Clas Ohlson: Har også klikk-og-hent på parkeringsplassen fra rundt 70 butikker - inkludert de butikklokalene som nå er stengt på Østlandet (med unntak av Ski).

Dette er tiltakene

Tiltakene gjelder i første omgang til 31. januar.

Tiltak i 10 kommuner:

De ti kommunene med de strengeste tiltakene er Nordre Follo, Oslo, Nesodden, Vestby, Ås, Indre-Østfold, Frogn, Enebakk, Moss og Våler. Tiltakene trådte i kraft ved midnatt natt til søndag.

 • I disse ti kommunene driftes barnehager og barne- og ungdomsskoler på rødt nivå. Videregående elever og studenter skal ha digital undervisning.
 • Innbyggere i de ti kommunene bes unngå besøk i hjemmet. Alle bes unngå unødvendige reiser.
 • Det innføres forbud mot alle arrangement i de ti kommunene.
 • Alle som kan, skal ha hjemmekontor.
 • Alle butikker, serveringssteder, treningssenter, svømmehaller, tros- og livssynshus, bibliotek, museer, kinoer, teater og offentlige steder skal holde stengt. Det er gjort unntak for matbutikker, apotek, bensinstasjoner og vinmonopolet.
 • Det innføres skjenkestopp.
 • Det er stans i alle idretts- og fritidsaktiviteter for barn og voksne.

Tiltak i 15 randsonekommuner:

De 15 randsonekommunene som søndag fikk innført nye tiltak er Asker, Aurskog-Høland, Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Marker, Nittedal, Rakkestad, Rælingen, Råde, Skiptvet og Horten. Tiltakene trer i kraft ved midnatt natt til mandag.

 • I disse 15 kommunene blir det gult nivå i grunnskoler og barnehager, og rødt nivå på videregående skoler. All undervisning på fagskoler, høyskoler og universiteter skal gjøres digital. Det kan være lokale variasjoner.
 • Treningssentrene og kjøpesentrene i disse 15 kommunene må holde stengt. Butikker, serveringssteder, bibliotek og tro- og livssynssamfunn får holde åpent.
 • Ungdom under 20 år får delta på idretts- og fritidsaktiviteter.
 • Det innføres skjenkestopp.

Kilde: NTB/Regjeringen

Kjenner du til flere som tilbyr hjemlevering eller hent på p-plass/utenfor butikk? Tips gjerne andre i debatten på Facebook.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer